dinsdag 22 mei 2018

Op een (nee, twee) mooie pinksterdag(en)

Wat een mooi weer was het met Pinksteren, hè?
De eerste dag hebben we bij Jos en Nico in de tuin kunnen zitten. Genietend van het zonnetje en onze blauwe drankjes (Hugo Blue). Lekker, hoor, dat smaakte weer goed. Eén zo'n glaasje blauw spul is voor mij wel genoeg. Ben altijd bang dat ik een half uurtje later teut op de tuintafel zal staan dansen. Ben niks gewend, hè? Het risico was maar klein, er zat maar 7% alcohol in, dus waar hebben we het over. Het staat altijd wel zomers en feestelijk, zo'n glaasje 'antivries'.
We konden ook nog onze borden vullen met allerlei Chinese gerechten. Smul. Ook dat ging er prima in. Altijd fijn als je zelf niks hoeft te koken, toch?
In de avond werd het toch wel wat fris in de tuin. De zon was al weg, en er stak een windje op. vlak voor we weer naar huis gingen heb ik nog een paar stekjes meegekregen van een hele mooie Clematis die zij in de tuin hebben staan. Een roze met dubbele bloemen. Ben benieuwd of het gaat lukken om hem op te kweken. Ik doe mijn best. De natuur moet de rest doen.

Tweede pinksterdag werd weer een zonnige dag. Achter-achternicht Loes uit Zaandam wilde graag naar de Japanse Tuin in Den Haag en vroeg of wij mee wilden. Tuurlijk! Er werden plannen gemaakt om ook nog ergens te lunchen. Dat viel niet mee. Er was een hoop dicht. Uiteindelijk had zij een tafeltje kunnen reserveren bij Mama Kelly, op de Binckhorst. Nooit van gehoord. Maar onze navigatie bracht ons er keurig naartoe nadat we eerst Loes van station L. v. NOI hadden geplukt.
We kwamen op een groot bedrijventerrein uit. Je moet echt weten dat daar zo'n leuk restaurant zit. Net zoiets als Bink Rooftop waar we een tijdje geleden zijn geweest met Alex en Mariska.. Moet je ook weten, denk ik. Mama Kelly is een trendy zaak. Met een groot terras waar we wederom lekker in het zonnetje hebben gegeten. Dat is ons ook weer prima bevallen. Voor herhaling vatbaar. Je kunt een uitrijkaart krijgen voor het parkeerterrein. Nu stonden we buiten het gebied. Ach, was ook goed te doen.
Na afloop van de lunch zijn we dan richting Clingendael gereden. Een laatste plekje voor de auto kunnen vinden en door de bosjes van Zanen richting de Japanse Tuin gelopen.
We waren niet de enigen! Maar de tuin stond er weer prachtig bij. De azalea's bloeiden, de Rhododendrons in de omgeving ook. De gele bleken het lekkerst te ruiken. Een zwoele lucht.
Een mooie middag! In prettig gezelschap. In een mooie omgeving. Wat wil een mens nou meer?

Geen opmerkingen: