maandag 24 december 2018

All I want for Christmas...

Kerstavond.... Jan heeft twee optredens met het koor. Dus hij is de hort op. Ik heb eerst naar Carols from King's gekeken. Mee blèrend met de gangbare kerstliederen natuurlijk. Daarna mee zingend met 192TV (kanaal 612, Ziggo, tot 2 januari 2019) op de achtergrond, ben ik de keuken ingedoken en heb voor het eerst van mijn leven zelf amandelspijs gemaakt. Tja, dat krijg je als je het vergeten bent te kopen. Gelukkig had ik alles in huis. Amandelmeel, suiker, ei, citroensap en rasp. Mengen maar. En zo hee, dat is lekker! Veel te lekker. Ik heb er al flink van gesnoept. Ik hoop dat ik nog genoeg heb voor het uiteindelijke doel: gevulde banketbolletjes. Weer eens wat anders dan een kerstkrans.

De kerstboom wilde ik ook eens anders optuigen. Elk jaar hetzelfde, goud met rood, wordt ook een tikkie saai. Ik heb geen hekel aan die kleuren. Ik vind het op zich mooie warme kleuren. Een totaal andere kleur kiezen kan ik ook niet. Ik vind niks leuk genoeg. Ik ben tevreden met de boom. Een mooi maatje. Niet te klein, niet te groot. Hij staat alleen midden in de kamer en dat is even oppassen met passeren. Ik heb Jan een groot plezier gedaan met een snoer nieuwe lampjes. Normaal zitten er zo'n 5 snoeren met van die kaarsjes in de boom. En al die snoeren moeten,( nee, moet niet, maar hij wil dat zelf,) na de kerst weer keurig netjes terug in de dozen gedaan worden. Daar is ie dan uren mee bezig. Nu zit er één snoer in, van 15 meter. Eén snoer, dus maar één stopcontact nodig. En dat snoer zat er ook nog eens binnen een kwartiertje in gedrapeerd. Wat een vooruitgang! Maar ja, die ballen, hè?
Ik kwam op Pinterest een ombre boom tegen. Verlopend van kleur. Dat is het, dacht ik! Van goud, naar rood met goud, naar effen rood. Zelfde kleuren, totaal andere boom! Ik moest nog wel een paar rode ballen, kettingen en rode vogeltjes bijkopen. Eigenlijk wilde ik ook nog een nieuwe gouden piek, maar ik kon de goeie niet vinden. In mijn hoofd zie ik zo'n ouderwetse gouden piek die we vroeger in mijn jeugd hadden. Met zo'n netje eromheen en met twee belletjes aan de zijkant. Gek, hè, dat dat dan ineens weer in je opkomt? Niet te krijgen natuurlijk.....
En dan zit ik verder te denken.... na de kerst: hup, de rode ballen eruit en zilveren erin! Gaaf! Goud met zilver! Dan is ie klaar voor Oud en Nieuw. Dus nu ga ik binnenkort ook maar eens op zoek naar zilveren ballen en een gouden piek. Zo blijf je bezig met kerst...;-)
Hele fijne feestdagen toegewenst. Maak er wat van. Met elkaar....

Geen opmerkingen: