dinsdag 3 maart 2020

Naar het theater....

De klad zit erin! In het bijhouden van mijn blog dan, hè? Ik DENK af en toe wel eens aan dit blog, ik lees soms ook nog wel eens even een aantal stukjes. Zeker als ik iets terug moet zoeken/vinden. Dan is zo'n blog ERG handig! Maar om elke keer wat te schrijven...Nja. Geen inspiratie. Geen idee waar het aan ligt. Misschien zit ik in een stille periode. Misschien ben ik gewoon lui. Misschien maak ik me zorgen om dat COVID-19 virus. Wellicht maak ik me te veel zorgen. Ik hoop het! Maar het is dat grote onbekende waar ik niet tegen kan. Hoezo een griepje? Ik heb in het verleden maar één of twee keer griep gehad. Ik was er behoorlijk ziek en slampamperig van. Maar benauwd ben ik nooit geweest. Lijkt me eng. En wat als iedereen tegelijk ziek wordt? Breekt dan de pleuris uit? Chaos? Geen plekje in een ziekenhuis als je op apegapen ligt? Lege winkels en mensen die met elkaar op de vuist gaan voor een zak rijst? Hou ik niet van! Ik hou van orde, netheid en fatsoen. :-) Jaaa, ik zie het al helemaal voor me. Ik heb een rijke fantasie. :-) Maar de tijd zal het leren, sprak deze doemdenker!
Deze 'worst case scenario's' spelen zich alleen in mijn hoofd af, hoor. Mijn vege lijf verplaatst zich nog gewoon tussen mensen, gaat gewoon naar bijeenkomsten en zit nog met een gerust hart in het theater.

Onlangs zijn we (wij en de kinders) naar Ali B. geweest. Ik had vorig jaar voor het eerst een show van hem op tv gezien en moest er hartelijk om lachen. Vandaar dat hij nu op mijn lijstje stond. Geen spijt van gehad. Leuk, humorvol en hij zet je nog aan het denken ook. Het ge-rap hoefde van mij niet zo, maar ja... daar is ie nou eenmaal mee bekend geworden. Trouwens wel knap hoe snel hij dat kan. En soms nog geïmproviseerd ook.

Vorige week zijn Jan en ik naar 'Best of Ireland' geweest. Ja, dat is altijd weer een feestje. Heerlijke Ierse muziek. Een band van acht man/vrouw. Man zong goed. Vrouw had een heldere stem, maar ik verstond haar niet zo goed. Zal wel aan mij liggen... Ik zat wel de hele eerste helft naar haar glitter diadeem te kijken. Gaaf ding. Ik zag er al een aantal achternichtjes mee lopen. Maar eens op AliExpress kijken... ;-)
Wat ik ook erg gaaf vond: het nummer "Whiskey in the Jar, werd op twee manieren uitgevoerd. Eerst de versie van de Dubliners, en halverwege de versie van Thin Lizzy. Compleet met een gillende gitaar en wuivend haar van de zanger. Verrassend. Al met al een vrolijke avond!

Op naar ons volgende theaterbezoek. Maar dat is pas in mei. Dan leggen alle vogeltjes een ei. Ik hoop het nog mee te mogen maken! Misschien heb ik dan zelf wel een tuintje op mijn buik. :-) (ik lig hier nu in een deuk, hoor)


Geen opmerkingen: