woensdag 25 maart 2020

Zomaar een dag in de lente...

Ik kom net terug van mijn dagelijkse loopje door de wijk. Weet je wat mij opvalt? Dat ik een schuldgevoel heb dàt ik überhaupt buiten aan het lopen ben. Klopt natuurlijk voor geen meter, want ik màg naar buiten. Daar moet ik dus zo snel mogelijk van af, van dat gevoel. Ik spreek mezelf streng toe. Wat me ook opvalt... dat de stoepen in deze stad best smal zijn. Kom je mensen tegen... vooral ouwetjes of die van mijn leeftijd, die met zijn tweetjes op pad zijn en uiteraaaaard naast elkaar blijven lopen.....moet jij je billen zowat door de brievenbus steken van het aanliggende pand om ze te ontwijken. Waarom gaan ze nou niet éventjes achter elkaar lopen bij tegenliggers?? Kleine moeite zou je zeggen...Ik snap dat niet.
En vermaken jullie je een beetje thuis? Ik wel. Gelukkig ben ik van nature een huismus. Ik ben aan de schoonmaak. Vloeren worden niet gedweild maar met grof geweld geschrobd. Zelfs de plantenbladeren worden voor een keertje nat afgenomen. Glanzen weer mooi. Mijn lidcactus bleek al een paar knopjes aan het vormen te zijn. Dat stemt me dan heel tevreden. En als zo'n schoonmaakbui weer gaat liggen...ze duren nooit lang bij mij... ga ik weer lekker een paar kilometertjes haken. Tv aan. Filmpje kijken via Netflix of Plex.
Dankzij schoonzoon heb ik al kunnen kijken naar Downton Abbey, Little Women, Cats, Frozen2, en de series Belgravia (dank voor de tip, Suzanne!) en This Country, en Outlander serie 5.
Elke vrijdag zie ik tot nog toe mijn moeder nog even. We gaan dan naar de markt wandelen. En we houden anderhalve meter afstand. Dat trachten we. Tenminste..ik. :-)
Moeders loopt dan rechts van me. In eerste instantie op anderhalve meter. Komt steeds dichterbij lopen, waardoor ik steeds meer naar links uitwijk. Ik loop dan inmiddels op de nevenrijbaan. Moeders komt nog meer naar links, ik wijk nog meer links uit. Kan op het laatst niet verder uitwijken voor een paar fietsers die me tegemoet komen. AARRRGGHHH. Houdt afstand, mam!! :-) Oh ja, oh ja. Vrijdag een nieuwe poging....
Nou, ik ga maar eens de tuin vegen. De Magnolia heeft prachtig gebloeid. Is inmiddels al weer op haar retour. De natuur is zich van geen kwaad bewust. Gaat gewoon door. Alleen wij mensen krijgen het voor hun kiezen door dat Corona virus. Houdt afstand, mensen!

Geen opmerkingen: