maandag 1 juni 2020

Over zingen en een beetje magie....

Goh, ik mis het zingen zo. En bijna, bijna, bijna, waren we weer voorzichtig opgestart met het koor. Buiten, in groepjes van 10.... Het bestuur is er lang mee bezig geweest om een locatie te zoeken en met een rooster te maken voor de koorleden die ook mee wilden doen. Maar nee, het mag echt nog niet! Zo jammer. Helaas. We kunnen natuurlijk wel thuis oefenen. We hebben mp3's van de nieuwe nummers, de bladmuziek erbij en huppetee. Gaat prima. Maar die ken ik nu wel. Tijd voor wat nieuws. Nu bof ik dat Jan ook op een koor zit. En hij krijgt ook nieuwe nummers die hij moet oefenen. Die pik ik stiekem gelijk even mee. ;-)
Ook al zingen we niet meer in koorverband, we hebben nog wel contact met elkaar. Om de week wordt er wel wat georganiseerd via Jitsi. De ene keer een muziekbingo, een andere keer een heuse popquiz. Leuk om naar uit te kijken.

Ziggo heeft deze periode het kanaal 192.tv opengegooid. Allemaal leuke oude nummers uit vervlogen tijden. Ik heb Demis Roussos weer helemaal (her)ontdekt. En ook Herb Alpert. Elke keer als ik weer eens leuke oude, al bijna vergeten, maar mij wel aansprekende nummertjes hoor maak ik een aantekening en download ze dan voor op de computer en vooral voor op het stickie in de auto.
Maar ik weet wel: ik hou niet van disco.....

En nu we het toch over disco hebben....
Laatst bestelde ik slippers via het internet. Mijn ouwe slippers, die ik als pantoffels in huis gebruik, hadden na een jaar of tien toch echt het loodje gelegd. Ze waren op. Hoe jammer dat ik dat ook vond, want ze zaten zo lekker. Ik had nieuwe gevonden op Topshoe.  Leren slippers, zwart/zilver, uitneembaar voetbed (handig voor mijn eigen zolen) stond er in de beschrijving. Ik zag stippeltjes. Dus ik nam zomaar aan dat die dan in zilver waren en de rest van de slipper zwart had als achtergrond. Ja, toch? Is toch niet zo raar gedacht? En ik hou van glimmertjes. Dat weet iedereen inmiddels wel, toch?
En toen kwamen ze.... Ik lag echt in een deuk! Wat een glitterfestijn! Alle zilveren stippeltjes breken in het zonlicht uit in allerlei kleurtjes. Alle kleuren van de regenboog! Magic! Ik noem ze nu mijn kermisklompen... of mijn disco-darrers...of mijn magische muilen. Ik vind ze hartstikke leuk. Maar oh, ik was zo verbaasd toen ik ze kreeg. Totaal niet verwacht, zoveel KLEUR.
Dus mocht er iemand  thee komen drinken in de tuin....neem even een zonnebril mee. Als bescherming voor je ogen! :-P


Geen opmerkingen: