woensdag 29 juli 2020

Oeps, verkeerde aanname....

Zondagochtend wil ik een ontbijtje maken. Ik doe de koelkast open en het lampje doet het niet. Donker! Oh jee, de koelkast is dus kapot! Dat verwachtte ik al een hele tijd, want ja, het ding is al 25 jaar oud. Eens of eens zou ie zijn laatste koele adem uitblazen en ik dacht ècht dat dit het moment was. Snel de deur dichtgedaan voor ik alle kou eruit zou laten winden. (Dit zei Mariska altijd als kind)
Ik diepte uit een la een thermometer op. De vleesthermometer.
Die legde ik in het koelgedeelte. En ja, hoor, na een tijdje wees hij 15 graden aan. Oh jeeeee, zie je wel! Paniek! Dat is niet goed voor mijn levensmiddelen! En nu? Denk, denk.
Gelukkig hadden we in de schuur nog een grote koelbox staan. Die kwam nog uit mijn moeder's volkstuin. Die aangesloten. Hij deed het nog! De meest bederfelijke spullen daar in gedaan. Poeh. Dat luchtte op. Met het vriesgedeelte was gelukkig niets aan de hand.
De hele ochtend heb ik besteed aan het uitzoeken/vergelijken van een nieuwe koelvriescombinatie. Toen ik mijn keuze had gemaakt, kwam nog het uitzoeken waar ik hem zou bestellen. Tja, nergens op voorraad, maar wel leverbaar. Duurt dan wat langer maar dat was nu niet erg. De koelbox nam de taak van het koelen over. De rest van de dag heb ik de koelkast maar niet meer gebruikt.
Maar dan wil je maandagochtend een mandarijntje uit de koelkast pakken. En je verwacht dan dat inmiddels de binnentemperatuur hetzelfde als de buitentemperatuur zou zijn, zeker na zo’n lange tijd. Maar huh? Alles was gewoon nog koud! Uhhhh. Hoe kan dat nou?
En dan ga je eens op je gemakje denken.... die thermometer. Die lag natuurlijk op kamertemperatuur in de la. Die was dus juist aan het ZAKKEN! Van een graad of 22 naar 15 graden (op het moment dat ik keek) i.p.v. dat ie voor mijn gevoel èn mijn aanname aan het STIJGEN was.....van de 4 graden dat ie zou moeten zijn naar 15. Ohhhhh, tuttebolllll. :-) Ik dacht weer eens andersom. :-)
Nou ja, niks aan de hand. Een nieuwe is fijn. Niet meer hoeven te ontdooien, geen trap meer tegen de deuren te hoeven geven om ze goed te laten sluiten. Geen half kapotte groentelades meer. Geen half kapot flessenrek meer waar de flessen altijd uitkukelden. Ut ouwetje gaat met pensioen. Ze verhuist naar de schuur. Ze mag met hoogtijdagen haar best nog eens doen. Ze heeft het altijd goed gedaan. Ook Duitse degelijkheid, net als de nieuwe. Maandag wordt ie verwacht. 

Geen opmerkingen: