maandag 7 september 2020

Naar de hei....


Het wordt geen vakantie dit jaar. Het plan dat we hadden om in de herfst nog een weekje weg te gaan laten we varen. Vanwege Kiwi. We willen het de oppassen niet meer aandoen. Mevrouw heeft een rijk  medicijngebruik. Heeft allerlei gezwelletjes aan haar voetjes waar een soort van afscheiding uit komt. Ziet er niet smakelijk uit. Poept al een jaar naast de bak. Plaste tot voor kort er nog wel in. Inmiddels weet ze van voren nog amper dat ze van achteren ook nog leeft. Dit heeft tot gevolg dat ze haar twee voorpoten netjes in de bak zet en dan denkt dat ze er helemaal op zit. Terwijl haar kontje er dan nog buiten hangt. Plasssss. En het zijn geen kleine plasjes, want ze drinkt als een Tempelier! Ach, je kunt het een zeer slechtziende dame op leeftijd, met artritis, niet kwalijk nemen. Ze heeft nu wel de bijnaam 'mevrouw zeikstraal' of 'dat zeikwijf'. Maar ja, ze is zo lief, hè.

Ze ligt, als ze de kans krijgt, de hele dag op schoot. Ze eet nog steeds de oren van onze kop en het liefst eet ze ook nog eerst Mango's bakje leeg. Laatst heb ik een nieuwe 'kattenbak' voor haar gekocht. Eigenlijk is het een honden-etensbak-plateau. Maar groter en lager dan ze had. En dat gaat beter! Zo hoeft ze er niet meer op te klimmen met haar stramme pootjes. Elke keer dat het nu goed gaat, juichen we haar toe. :-) Voor de zekerheid ligt er nog wel een halve vuilniszak en een krant onder.....

Maar goed, voorlopig dus even niet weg. Dan gaan we maar dagjes uit. Dat is het plan. De eerste hebben we er op zitten. Een dagje naar de hei. Ik hou van de hei. Ik hou van de kleur. Ik hou van de zoemende bijtjes. We hebben de rode route gelopen in de Kaapse bossen bij Doorn. Het was prachtig weer. Zonnetje erbij. Heerlijk gewandeld. Een mooi stukje natuur. Jammer dat er een rij stond bij het restaurant Chalet Sint Helenaheuvel. Daar hadden we graag op het terras neergestreken! Zag er leuk uit. Misschien een volgende keer!

Geen opmerkingen: