woensdag 16 september 2020

Over daken, Meijendel en jurken

Maandagochtendvroeg... Man aan de deur. Ja, mevrouw, we gaan vandaag het dak van uw schuur vernieuwen, maar er hangen allemaal takken overheen. Mogen we die weghalen? Dak van de schuur vernieuwen?? Weet u wel zeker dat u hier moet zijn?? Noemt ons adres. Ik weet van niets. Moet u nog meer daken vernieuwen in deze straat of ben ik de enige? Nee, een heel aantal... Fijn dat Vestia dat even aan de bewoners doorgeeft... niet dus! Inmiddels zijn ze luidruchtig bezig. Een hoop bla bla bla over en weer. Al drie dagen lang, want de klus echt afmaken doen ze niet. Pas op het eind werken ze elke schuur af, neem ik aan. Mijn seringenboom is flink gekortwiekt. Het stinkt in de schuur. Maar ja, het knapt wel lekker op.


Diezelfde maandag, het weer was prachtig, hadden Jan en ik weer een wandeling gepland. Deze keer naar Meijendel. Ik kwam er als kind veel, maar ik herkende helemaal niets. Misschien dat wij vroeger in een ander gedeelte aan de wandel gingen? Ik had paden in mijn hoofd met aan weerszijden rozenstruiken. In de herfst heleboel rozenbottels. Geen eentje gezien! Maar waarschijnlijk was dat dan totaal ergens anders. We namen de gele route. Door bos, duin en strand. Heel afwisselend. Voor de kust lagen een hoop cruiseschepen te dobberen. Tjonge, wat hebben die een strop door de Corona. Het was heerlijk op het strand. We hebben daar een hele tijd gezeten. Jammer, dat daar geen strandtent was waar je iets kon eten/drinken. Het was een fijne dag. Wat waren we 's avonds moe van het lopen! We worden echt een dagje ouder. En langzamer ook! Al die ANWB uitgedoste stellen haalden ons met snelle tred in. :-)


Dinsdag had ik met Mariska afgesproken. Nadat ze voorzien was van brood en thee hebben we bruidsshows zitten kijken. De hele middag/avond! Hapjes, drankje erbij. Gezellig. Shows van Pronovias, Demetrios, Rosa Clara, Randy Fenoli, Justin Alexander, Jésus Peiro en nog veel meer. En het commentaar was niet van de lucht natuurlijk. Ik blijk niet van een rij knoopjes op de rug te houden als er geen kant bij zit. (benadrukte ruggengraat idee). Zij houdt niet van splitten en doorzichtige jurken waar je geen ondergoed onderaan kunt. Goh, je komt wat tegen op die shows. :-) Gelukkig hebben we beiden wel zo'n beetje dezelfde smaak. Een aantal jurken bleven wel in onze herinnering hangen. Maar ja, welk merk waren die nou? Hadden we nou maar aantekeningen gemaakt. En dan ga je een aantal shows nog maar even kijken. Tot je ze weer gevonden hebt. De jurk waarvan we beiden een AHHHH moment hadden bleek iets boven de begroting te gaan. Die is nu inmiddels aangepast. Naar boven inderdaad! Ja, jeetje, je wilt toch dat je dochter er mooi en elegant uitziet op haar dag? Maar goed, zover is het allemaal nog niet. Tegen die tijd zal die jurk waarschijnlijk al niet meer te bestellen zijn. Maar dan hebben ze weer nieuwe! Komt goed!

Geen opmerkingen: