dinsdag 2 november 2021

Leuks! (voor mij dan, hè)

Hè, werd het leven net weer wat leuker, krijgen we weer dat mondlapjes gedoe. Ik ben er zo klaar mee. Maar ja, we blijven lachen ook al zie je dat dan niet meer. Pfff.

In ieder geval hebben we wel weer wat leuke dingen achter de rug. Zo was er die lunch afspraak met ons scratch clubje. Dat moest ook op tijd gebeuren want Marjan kreeg de week erna een spiksplinter nieuwe knie. Ook Hennie zat op hete kolen. Haar dochter was hoogzwanger en was inmiddels ingeleid. De dag voor de lunch is zij uiteindelijk bevallen van een schattig klein meisje, Gioia genaamd. Haar naam betekent 'vreugde' in het Italiaans. Mooi toch? 


Verder is dochter Mariska jarig geweest. Zij trakteerde ons op een lunch bij Hudson. Nou, daar zeggen wij geen nee tegen. Tja, wat moet je nou toch geven aan het feestvarken? Ze kwam zelf al met een ideetje; een door haar uitgekozen diamond painting pakket. Zo besteld en ontvangen. Geen idee waar ze het geduld voor heeft om te priegelen met die kleine steentjes. Ik moet er niet aan denken zelfs. Om het verjaardagsbudget aan te vullen kon ze ook nog een breipatroon van Stephen West en nog een ander breipatroon wat ze graag wilde hebben uitkiezen. Dan zou ik het 'even' bestellen via Ravelry. Paypal had ik niet, maar ik kon ook 'gewoon' met een creditkaart bestellen. Nouuuu. Creditkaart erbij en gaan. Dacht ik. Ik ben bijna een half uur bezig geweest. Ik kwam in een loop terecht en werd van het kastje naar de muur gestuurd. ICS herkende mijn creditkaart niet, terwijl het wel een Visa kaart is. Via de ANWB kwam ik niet binnen. Heb wachtwoorden moeten veranderen. Kwam toen wel binnen, maar dan was het weer niet gekoppeld aan Ravelry. Werd om een 3D wachtwoord gevraagd. Moest codes invoeren. Pling hier, pling daar. Moest weer opnieuw beginnen, want mijn tijd was om. Kwam weer hetzelfde uit. Zweet op mijn rug! God, wat een ellende was dat. Op den duur heeft Alex het maar 'even' gedaan. Ook hij had bij één patroon moeite maar hij kwam toch verder aangezien hij Paypal heeft. Uiteindelijk gelukt!
Blijkt dus wel dat ik ook wat begin te slingeren op de digitale snelweg. Ik word ook een daggie ouder! ;-)

Mijn eigenste moeder heeft op haar 85e ZELF een nieuwe DAB radio uitgezocht en besteld. Want ja, dit was volgens de website een hele makkelijke! Stekker erin en klaar! Nou geloof ik dat nooit zo, maar inderdaad. Stekker erin, antenne erin, klokje instellen, stations laten scannen en stations als favorieten instellen. Iets meer tijd dan de 5 minuten die ze op de website aangeven, maar toch ;-) Het was zo gepiept. Het duurde nog langer om te bepalen welke radiozenders er als favorieten in moesten worden gezet.
Het leuke is dat ze nu ook weer CD's kan afspelen. Kon ze altijd al, maar ze wist niet meer hoe dat vorige torentje met wisselaar ook alweer werkte. Alhoewel, die oude wisselaar spuugt de cd's niet meer uit. Moet ik ook nog even naar kijken.... Komt goed. 

En we hebben zondag met het koor weer uitbundig gezongen voor de mensen in Albrandswaard. Wij blij, zij blij. En wat ging het lekker. Nu maar hopen dat we dit kunnen blijven doen. Dat er dalijk niet weer niet gezongen mag worden. Behalve in de kerken dan, hè.... ook zo lekker krom allemaal. Grrr.

Geen opmerkingen: