woensdag 8 december 2021

Een steen van down under....



Even terug naar mijn verjaardag in Juli.... Tja, wat zou ik nou eens als kadootje aan Jan vragen? Een ring met een opaaltje leek me wel wat. We waren op dat moment toch in de buurt van een juwelier, dus ik dacht: 'laten we er maar gelijk eentje gaan uitzoeken'. Mooi niet, hè? Kant en klare ringen waren niet op voorraad. We konden er wel eentje laten maken... We kregen twee uur uitleg over het hoe en wat. Kregen 3 grote dozen met daarin wel iets van 150 verschillende soorten opalen te zien. Een héééleboel informatie over de voordelen van de één ten opzichte van de andere soort. De juwelier sprak met grote passie over zijn edelstenen. Hij is gespecialiseerd en houdt echt van zijn vak. Dat kon je wel merken. Het duizelde me op het laatst. Wat moest ik nou? Ik had er verder nog niet eens lang over nagedacht....
We hebben alle informatie even laten bezinken en na een week zijn we terug gegaan. Ik wist inmiddels wat voor soort opaal ik wilde (een Australische) en welke soort zetting. (een dichte). Weer kwamen de dozen tevoorschijn. Het echte uitzoeken kon beginnen. Moeilijk, moeilijk... Zoveel verschillende kleuren, zoveel maten, zoveel keus! Geen eentje leek op de ander. Na anderhalf uur had ik er twee uitgezocht. Eentje als reserve. Want doordat ik een dichte zetting wilde, die (hoewel zachtjes) eromheen getikt moest worden, zou het kunnen dat de opaal door de trillingen zou kunnen breken... Ok, spannend.
Toen begon het wachten.... in september zou ie klaar zijn. September ging voorbij. Oktober ging voorbij. Maar eens een berichtje sturen. Ring zelf was klaar, alleen de steen moest nog gezet worden. November ging ook bijna voorbij. Inmiddels had ik op Instagram gezien dat hij met een megaklus bezig was. Hij heeft een juweel in de vorm van een blad ontworpen EN gemaakt voor bij een schilderij van Bosschaert. Speciaal voor een tentoonstelling. Prachtig. Daardoor kwam hij wel mega achter op zijn andere opdrachten. Tja, dan is mijn ringetje maar een heel eenvoudig ringetje. Lang zo leuk niet om aan te werken. Kon ik me wel voorstellen.. :-)
Maar goed, hij is toch afgekomen! En niet met mijn uitgezochte steen! Die kreeg ik inderdaad mee in tig stukjes. Gebarsten bij het zetten....Er zat een andere mooie steen in. Ik ben blij met het resultaat!
Voor wie eens wil kijken hoe dat gaat... het slijpen van een opaal.... is hier een filmpje. De afgelopen maanden verslond ik dit soort filmpjes van Black Opal Direct. Zo gaaf hoe die Justin van zulke gekke rare klompjes steen zulke mooie edelstenen eruit weet te slijpen! I'M GOING IN! 

Geen opmerkingen: