zaterdag 18 december 2021

Op naar kerst!


Doordat de restaurants al om 17.00 dicht moeten liep een gepland afscheidsdinertje op Jan’s werk in het honderd.(Nee, Jan is niet met pensioen, om misverstanden uit de weg te gaan! Het gaat om iemand anders!) Maar niet getreurd,
  er werd iets anders op verzonnen. De festiviteiten van het afscheid worden gewoon uitgesteld tot volgend jaar. Maar omdat iedereen op een lekker etentje had gerekend en daardoor thuis aan de geeuwhonger had gemoeten, ;-), werd er voor iedereen een luxe maaltijdbox bij de plaatselijke restaurantboer besteld. Die kreeg Jan gister mee naar huis. Ik zat hem daar al smachtend op te wachten natuurlijk.  Leuk idee, hoor, zo’n 5 gangen box met spul dat je niet vaak eet. Keurig verzorgd met instructies erbij over het hoe op te warmen en het opmaken der borden. Uhhh, ik blijk niet goed te zijn met het maken van toefjes! Bij mij werden het zichzelf vernietigende poefjes…. We hebben het ons wel lekker laten smaken allemaal. Hij kreeg ook nog een, hem te kleine, muts en een leuk kookboek mee. 



Ons geplande etentje in een Grieks restaurant met Antoine en Els in Houten liep vorig weekend ook in de soep. De afspraak was überhaupt al een paar keer afgezegd omdat ik intussen ineens een beetje corona bleek te hebben. En inmiddels waren de restaurants weer dicht. De plaatselijke chinees bracht soelaas en ons ook deze keer weer een lekkere maaltijd thuis. Het was weer gezellig. Na nog een spelletje Triviant (Antoine won) kwamen we ‘s nachts weer thuis. Waar de hele kamer nog overhoop lag met kerstspul. Tja, we waren wel aan de kerstversiering begonnen, maar we hadden het nog niet afgemaakt. Wat een rotzooi heb je er toch altijd van. En dalijk weer als de boel moet worden afgetuigd. Pfff. De lichtjes zien er wel weer hoopvol uit in deze rare tijd. De mistletoe hangt in de deurpost. Ik ben nog niet gekust! Of moet je er dan gezamenlijk onderstaan?? Ik zal de regels er eens op naslaan…. ;-) Voorlopig loopt Jan er steeds met zijn kop tegenaan. Ik kan er net onder door… :-)

Op naar de kerst, mensen! Heb er zin in. Ben er klaar voor. En of het nu wel of niet mag…. Mijn familie komt! 

Geen opmerkingen: