donderdag 14 juni 2007

Gek, he?

 

Moet je nu toch eens kijken! Een van mijn Hortensia’s gedraagt zich wel heel vreemd!
In het midden groeit er een GIGA grote bloem! Het viel me pas op toen ik op 1 hoog naar beneden keek. Gek, he?
Er gebeuren wel meer rare dingen, hoor.
Zo had mijn moeder ineens geen internet meer. Alles nagekeken, geen kabeltjes los, netwerkkaart werkte, modem werkte. Maar geen internet. Oehhhh, vreselijk is dat! En ga dan maar eens zoeken!
Jan was zondagmiddag al uren bezig geweest. Stroom van het modem af, stroom van de computer af, alles weer opstarten…geen internet. Instellingen nagekeken…geen rare dingen gezien. Geen internet.
Woensdagmiddag ben ik maar weer gaan kijken. WEER alles nagelopen. Alle lampjes van het modem brandden, lampje van de internetaansluitstekker brandde, netwerkkaart werkte correct. DUS moest het iets softwarematigs zijn. Toen heb ik de hele boel maar weer opnieuw geinstalleerd. Tijdens de installatie gaf hij al aan dat het modem en de netwerkkaart inderdaad keurig werkten.
Toen maar bij de probleemoplossingen gaan kijken. Dat helemaal nagelopen en alles uitgevoerd wat er opgedragen werd. Nieuw IP adres laten aanmaken, nog een aantal dingetjes in de prompt veranderd, en voila!!!! Internet!!! VICTORIE!!! Ik blij, mijn moeder blij. We hebben nog even een vreugdedansje gedaan in de kamer om het te vieren. :-)
Waarom ze nou geen internet had, we zullen het nooit weten. Zelf heeft ze niks veranderd in de registers.( ze weet niet eens wat het inhoudt)
Ze had geen virussen en geen malware.Laten we windows maar de schuld geven…….
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: