woensdag 2 september 2009

Herfst in het land!


credits hier

Vanmorgen heb ik het eerste eikeltje van dit seizoen gevonden. Het zal heus niet het allereerste eikeltje van het land zijn, maar wel het eerste dat ik gevonden heb. Aan de ene kant vond ik dat erg leuk, aan de andere kant werd ik er een beetje weemoedig van. De zomer is op haar eind en de herfst komt al stiekem om het hoekje kijken. En ik heb heus geen hekel aan de herfst. 'K vind de kleuren altijd prachtig en fotogeniek. En ook haar geur is heel specifiek. Maar het idee dat er ook weer een (lange en misschien wel koude) winter op volgt doet mij niet reikhalzend uitzien naar een nieuw seizoen. Maar ja, overwinteren aan de andere kant van de wereld is geen optie voor mij, dus ik moet me er maar psychisch op voor gaan bereiden.
Dat doe ik nu d.m.v. het breien van een lange sjaal. Ik heb vanmorgen wol gekocht. Zeegroen, gemĂȘleerd met geel en roze. Ik was al begonnen met een, van het internet geplukt, patroontje. Maar dat bleek niet zo leuk te zijn als ik had gedacht. Ik kijk dus nog even in mijn eigen boeken of daar nog wat in staat. Ik had trouwens geen rekening gehouden met Kiwi, de poes. Kiwi blijkt dus GEK te zijn op draadjes en bollen wol! Dat wordt nog een heel gedoe. Ik denk dat ik mijn bolletje maar moet verstoppen in een tasje ofzo. Net hing ze al met haar nagels in mijn dij, op jacht naar een draad. Misschien moet ik als eerste maar een dwangbuisje, maat Kiwi, gaan breien. :-)

Bovenstaande scrap is er eentje met een oude foto van mijn vader. Geen idee in welk jaar hij is genomen, maar ik vermoed in de 50-er jaren. Hij lijkt wel een beetje op een filmster of een rocker. Vinden jullie ook niet?

1 opmerking:

Aart zei

tssss; zit ik te wachten tot je online komt, zit je te breien!!! Ga nu dus maar eten koken en hoop dat je geen RSI ontwikkelt met je "steken"....