maandag 24 mei 2010

Pingelen op de gitaren....





Dat gebeurt niet vaak: neef en nicht die samen iets doen! Maar gisteren dus wel. Thierry en Mariska hebben beiden geoefend met gitaarspelen. Mariska heeft jaren geleden eens een elektrische gitaar gekocht. Ze heeft er een beetje op gepingeld, hier en daar een lesje op het internet gevolgd, maar verder niks. Tja, haar lange nagels zaten ook steeds zo in de weg! Ze is toen maar overgestapt op keybord spelen.
Sinds Thierry op zichzelf woont, heeft hij zich aan laten steken door zijn gitaarspelende buurman. Een akoestische gitaar was daarna al snel gekocht. ( mooie klank zit er in trouwens) En ook hij is druk bezig met het aanleren van alle grepen. Gisteren hebben ze bij oma thuis samen zitten spelen. Heel handig met YouTube binnen handbereik. Daar kan je blijkbaar ook allerlei lesjes op vinden.
Geen idee of ze dit vaker gaan doen, maar ze hebben het wel leuk gehad, hoorde ik. Mocht het een eenmalig iets geweest zijn, dan heb ik in ieder geval de foto's nog! :-)
Morgen heeft Maris weer examen. Wiskunde B. Daar ziet ze niet tegen op. Het laatste half jaar hebben ze op school niks anders gedaan dan oude examenopgaves maken. En dat lukt haar wel. Ze verwacht wel weer een voldoende. Laten we ut hopen! Het blijft spannend. Vind ik wel. :-/

Geen opmerkingen: