donderdag 6 mei 2010

Scraples en kruidentuintjes...


credits hier

Vorige week vroeg Patricia, ook Enjoy koorlid, of ik haar wilde helpen met een aantal vragen die ze had betreffende haar computer. Haar ouders zijn volgende maand 60 jaar getrouwd en ze wilde graag samen met mij een uitnodiging maken. Ze wilde ook weten hoe ze een DVD moest branden, dus ze had al wat DVD's gekocht. Waren goedkoop bij de Wibra, zei ze. :-)
Vanmorgen hebben we ons dus voor het beeldscherm geinstalleerd en heb ik haar zo'n beetje uitgelegd hoe het maken van een kaartje in zijn werk gaat. En watvoor soort programma je daar voor nodig hebt wil je het een beetje leuk maken. Er ging een wereld voor haar open. :-) Ik had al een paar foto's doorgestuurd gekregen, dus ik had al een proefkaart gemaakt. Die hebben we verder uitgewerkt. Ander kleurtje, tekst erbij, andere foto... En dan ben je alweer uren verder. Nu gaan we maandag de tekst aan de binnenkant doen.
Ze liet ook nog even de DVD's zien die ze gekocht had. Hihihihi. Dat bleken dus enkel hoesjes te zijn! Hahahaha. Slappe lach natuurlijk. Weet zij veel. :-)
Maar goed, maandag gaat de computerles weer verder.
Zelf leer ik ook nog steeds bij. Vandaag kwam ik er achter hoe ik tekst via een willekeurige lijn kan laten lopen. In een cirkel lukte me al, maar in een zelf ontworpen beweging nog niet. Zo zie je maar weer. Nooit te oud om te leren! Zie bovenstaande scrap.....

Vanmiddag ben ik met Maris naar de Intratuin geweest om het vogelhuis te gaan halen. Hmmm. Hij stond op een verhoogd plateau en toen we hem eraf sleurden, bleek ie stukken kleiner te zijn dan ik wilde. Dus toch maar niet gekocht. Ik wacht wel tot de herfst. Dan is er meer keus. Voor mijn moederdag dan maar een aardbeienpot gekocht met kruidenplantjes. Ook leuk! Die staat nu gevuld en al in de tuin.
Mariska gaat vanavond koken. Kofta! Lekker met rijst. Kan ze gelijk wat basilicum knippen! Wat heerlijk. Ik hoef niets te doen. Alleen maar aan te vallen!

Geen opmerkingen: