woensdag 29 juni 2011

Hoosbuien, haastige spoed en teveel informatie....


credits hier

Zo dan! Vannacht toch nog noodweer gehad hier in Zoetermeer! Onweer en een paar grote hoosbuien. Jan kwam net thuis uit Rijswijk en hij is nog maar even in de auto blijven zitten. Ut ging zo tekeer!
Vanmorgen half 9 ging de telefoon: Mariska. 'Mam, ik sta op Centrum West en de snelbus rijdt niet meer! Ik moet om 9 uur in Delft zijn. Nu kom ik te laat! Kun je me even brengen?' (Ze had tentamen). Ik ben naar boven gevlogen, me snel aangekleed, (niet eens een BH aan), schoenen aan en weg! Mijn bakkie thee eenzaam achterlatend op de tafel en mijn boterhammetjes stonden voor niks te roosteren in de oven...
En dan valt het pas op hoe vervelend sommige mensen zijn! Moeten altijd net als ik eraan kom nog even oversteken. Ok, netjes over een zebrapad, maar toch.... Auto's stopten nu ineens wèl voor een oranje licht! Hoogst irritant als je haast hebt. Snel Maris opgepikt en als een speer naar Delft. Godzijdank is de N270 er nu! Bijna één rechte weg rechtstreeks naar de TU-wijk! Dat schoot lekker op. En nog net op tijd was ze waar ze wezen moest. Missie geslaagd!

Vanmiddag ben ik naar Sylvia geweest. Ik had beloofd om Paint Shop Pro op haar computer te installeren. Dat heb ik gedaan en tegelijkertijd ook nog wat scrapspullen erop gezet. Handig, hoor, die portable harde schijf, (Jan z'n vaderdagkadootje). Zo kun je nog eens wat overzetten!
Gelijk het een en ander uitgelegd over Paint Shop Pro, aantekeningen gemaakt en dingen laten zien. Maar ik denk dat het een beetje teveel informatie in ene keer is geweest. :-)
De emailtjes vlogen me vanavond al om mijn oren.... 'Hoe moet dit ook alweer', 'Waarom lukt dat niet', foto's die 'kwijt' zijn......:-))
Je moet eigenlijk simpel beginnen met zo'n programma. Ik had vroeger een map gemaakt met allerlei lesjes die ik van de site van 'het Molenhofje' had geplukt. Ideaal om die lesjes te maken en zo het programma te leren kennen. Maar ik kan die map niet meer vinden. Waarschijnlijk ooit uitgeleend, maar weet niet meer aan wie. Jammer. Had nu goed geweest voor Syl. :-)
Maar met veel oefenen leert ze het heus wel. Niet te snel opgeven, hoor, Syl!
En nog bedankt voor de knofloken!

Geen opmerkingen: