zondag 3 juli 2011

Feestjes en einde tentamens...


credits:
paper...ABR
template...Liz
elements....Katussia

Gisteren was het Westerparkfeestje van Ginaatje. Gelukkig hield het weer zich goed. Met de zon erbij was het ronduit warm. En als de zon zich verstopte achter de wolken was het weer wat frisjes. Van alles wat dus, behalve regen! Roxanne, Jos en Nico waren al sinds 9 uur 's ochtends in de weer met alle boodschappen overbrengen, de boel versieren en klaarzetten. De stoelen en tafels had Roxanne gehuurd. Die werden gebracht. Als plekje voor het feestje had Roxanne een (bijna) privé stukje grasveld op een landtongetje uitgezocht. Pijlen van krijt gaven de looproute aan vanaf diverse parkeerterreinen. Leuk, nog even spoorzoeken ook! :-)
En heb je wel eens regenboogtaart gegeten? Ik nu wel! Wat een felle kleuren, zeg! Gaaf voor een kindertaart! Al met al was het een gezellige middag! Ik ben zelfs nog behoorlijk verbrand in mijn gezicht. Ach ja, weer niet gesmeerd natuurlijk!
Mariska is ook meegegaan. Eigenlijk zou ze moeten werken, maar ze had nog geen 'verklaring van goed gedrag' aangevraagd en ingeleverd. Nu is ze dus uitgeroosterd tot dat ding binnen en ingeleverd is. Twee extra weekendjes vrij dus...
Haar tentamens zijn nu ook achter de rug. Van haar cijfers hangt nu af of ze nog 1 of 2 hertentamens moet maken in Augustus. Haalt ze die, dan heeft ze genoeg punten om door te gaan. Dat gaat dus wel lukken, denk ik.
Ze heeft altijd pech. Op het VWO had ze de pech dat, toen ze de vierde moest overdoen, ze net in de nieuwe 2e fase kwam en daarom een extra taal moest nemen en een ander vak niet meer kon laten vallen. Dit jaar op de uni had ze de pech dat ze nu ineens vanaf dit jaar met een streng puntensysteem gingen werken. Haal je je 30 punten niet, dan word je eraf gekickt. Terwijl er zat tweedejaars in haar groep zitten die van vorig jaar maar 2 puntjes hadden meegenomen en die nu enorm veel dingen van vorig jaar aan het inhalen zijn. Ut kind heeft altijd pech wat dat betreft....
Maar goed, we wachten rustig af.

Geen opmerkingen: