maandag 14 november 2011

Op jassenjacht....


credits hier

Vandaag een druk dagje achter de rug. Eerst vanmorgen vroeg mijn haar weer even in de kleur gezet. Was wel nodig ook, ik zag overal zilveren draden! Weet je wat eens uitgevonden moet worden??? Brilpootzakjes! Misschien bestaan ze al, hoor. Maar voorlopig zit ik, tijdens het intrekken van de verf, nog voor schut met opgerolde boterhamzakjes om mijn poten. Geen gezicht! :-)
In ieder geval ben ik weer lichtgoudbruin i.p.v. duifgrijs en glimt mijn haar je tegemoet! Morgen maar eens bellen voor een afspraak bij de Kinki. Een hakbeurt is ook hoognodig!
Maar goed, dat was dus vroeg in de ochtend.

Mariska had zomaar een dagje vrij, dus ik heb de dag maar gelijk eens geclaimd als moeder zijnde. Ik was al zo lang niet meer met haar op stap geweest! We zijn naar Den Haag getogen om op zoek te gaan naar DE, (hele warme, liefst rode, met capuchon en voorzien van genoeg zakken, vrij lange), winterjas voor haar. Winkel in, winkel uit!
Overal jassen gepast. Te kort, te lang, eng spul, te glimmend, te tuttig, niet genoeg wol, te dun...Om uiteindelijk uit te komen bij een aantal jassen die WEL leuk waren. Ja, ze blijken te bestaan! Jippie! Keuze nummer één was in eerste instantie een rode (tja, was ie wel rood? meer lichtrood ofzo) duffelse houtje-touwtje jas MET capuchon en 80 % wol. Zat mooi, goed model, stond goed. Prima keuze. Maar zou ie warm genoeg zijn??? En de kleur... moeilijke kleur rood toch wel. Zou haar ijsmuts er wel bij staan? Hij was er ook nog in blauw/grijs/bruin/beige en zwart. Blauw en bruin stonden ook prima. Twijfel, twijfel. En tja, wassen kon je hem ook al niet. En ze moet zelf voor de stoomkosten opdraaien. Hmmm.
Tussendoor even afgewaterd bij de Hema. Ja, mevrouw, u mag ook wel even bij de heren, hoor, die is schoon. Ik daar naar binnen. Een halletje met twee pisbakken en een afgescheiden toilet. Ik plassen. Hoor ik ineens een vent staan te kletteren in het halletje. Tja, wat moet je dan?? Wachten tot je niks meer hoort en dan pas je pleehok uitkomen, leek me! Stond ie daar nog zijn handen te wassen! :-) Hij was helemaal verbaasd dat er een deerne het hokje uitkwam! En ik voelde me ERG opgelaten! Dat doen we dus niet meer!! :-)
Wat gegeten bij V&D, want ik begon al flink te beven. Ik moet echt op tijd wat eten, anders zakt mijn bloedsuikerspiegel met een noodgang naar beneden! Daarna weer verder gegaan met winkelen....
Een andere jas gepast. Een donkerblauwe tot bijna op de knie, wasbaar!, lekker dik, grote capuchon met bont gevoerd en een bontrand erlangs, overal zakken (zelfs in haar mouw, handig voor haar ov-kaart!) Jaaa, dat kon hem wel eens zijn!
Nog een andere leuke aangepast. Was ik zelf weg van. Ook donkerblauw, lang, warm, met een hele leuke achterkant met verschillende ritsen. Maar ja, die was wel erg duur. Weer eens de rode aangepast (ja, nog steeds leuk), nog eens de blauwe (JA, nog steeds leuk), de bruine, de rode, de blauwe, de andere blauwe, de blauwe.....:-)
Maar het is de blauwe geworden! Hèhè. Geslaagd!

Thuisgekomen lekker een kopje thee gedronken en daarna snel aan het eten begonnen. Sperziebonen met snoeptomaatjes/knoflook en italiaanse kruiden, italiaanse aardappelen uit de oven en een verrassings stukje vlees erbij. Geen idee wat het was. Ik ben de vriezer aan het leegeten en nu hebben we steeds ieder wat anders bij het eten. Dit keer hadden Maris en ik wel iets merkwaardigs. Iets gepaneerd, maar van binnen volkomen leeg! Geen vlees, geen saus, geen kaas. Ik DACHT dat het satéburgers waren, maar dan zonder vlees en zonder saté! Ik heb echt geen idee! Het smaakte naar niets in ieder geval. :-/ Maar goed, op is op! :-)

Ik ben zojuist ook weer begonnen met de kerst Creoolse Cake. Dit jaar bak ik een kleinere! In het kader van de slanke lijn! Zo kan ik toch iedereen een stuk te eten geven, maar blijf ik na afloop niet met een halve zitten die dan perse weer opgegeten moet worden! De rozijnen, vruchten en nootjes hebben net een kwartiertje staan te pruttelen in een pannetje met allerlei kruiden en soorten drank. Het ruikt hier weer verrukkelijk!
Nou, dit was toch wel een productieve dag, dunkt me! Ik ga nu lekker op mijn lauweren rusten met een kopje thee!

1 opmerking:

Suzanne zei

the spectacle protectors for the arms of your glasses are always used by my hairdresser when she colours hair!! So, yes. They exist!!!!