zaterdag 7 april 2012

Fijne paasdagen!



Ik ben er (bijna) helemaal klaar voor! Voor het paasbuffet van morgen! Ik heb weer zo'n lekkere 'Lemon Drizzled Cake' gemaakt. Deze keer heb ik er Limoncello doorheen gekieperd. En ik heb hem nu officieel MET icing gemaakt. Aan het begin zag het er goed uit... Maar na een tijdje bleek het merendeel van de icing langs de kanten naar beneden gesijpeld te zijn. Te nat gemaakt! Dus nu staat de cake met zijn voetjes in de zoete drap! Ach, onderstebovencake zal ook best lekker zijn!
Voor het buffet heb ik een aantal gerechtjes uit het Jumbo-tijdschrift gehaald. Zo ook lange prikkers met courgette en rosbief. Zag er wel lekker uit. De courgette staat inmiddels in de marinade en morgenochtend maak ik het af.
Verder nog geitenkaasrolletjes. Moest eigenlijk met pain de provence maar dat had de C1000 weer even niet. En aangezien ik deze week al naar 3 verschillende supermarkten was geweest had ik geen zin om weeeer op zoek te gaan! Nou, dan maar met sambalgehakt. Dat bijt elkaar niet!
Ik zag ook ergens in een tijdschrift tapas van cervelaathoorntjes gevuld met bieslookkaas. Zag er lekker uit. Dat kon je kant en klaar kopen, maar zelf maken kan natuurlijk ook. ALS je tenminste cervelaat in je karretje legt i.p.v. de goudsalami die ik erin gooide. Ach, wederom... het zal wel goed zijn! :-) Het luistert allemaal niet zo nauw.
Nigella Lawson's plakkerige worstjes staan ook in de marinade. Die moet ik morgen nog even in de oven leggen.
De eieren zijn ook alvast gekookt. Morgenochtend nog even vullen met rauwe ham en walnotensmurrie.
Ik had nog een hoop fruit in huis, dus ik heb ook nog een grote bak bowl gemaakt. Dat gaat er altijd wel in!
Mariska maakt morgen nog hartig gevulde ciabatta's.
Mijn moeder maakt nog een lentesalade en haar befaamde met eieren gevulde gehaktrol.
En mijn zus is vandaag ook druk bezig geweest aan de emailtjes te zien die ik van haar kreeg. :-) Dan was er weer een cake niet gerezen, dan plakten haar bladerdeeghapjes niet en dan waren haar gevulde tomaten weer veel te nat! Het zal allemaal best wel meevallen.
In ieder geval hebben we, denk ik, veel te veel voer. We zijn maar met zijn 8-ten!
Gelukkig hebben we twee paasdagen! De restjes komen wel weer op!
Fijne paasdagen allemaal! Maak er wat van! :-)

Geen opmerkingen: