maandag 30 april 2012

Koninginnedag, een kleine klusjesdag.....


Wat een schitterende koninginnedag vandaag! Na weken van fris en bewolkt weer komt eindelijk het oranje zonnetje weer eens tevoorschijn! Heerlijk!
En zitten jullie allemaal voor de tv? Wat ziet Maxima er weer mooi en elegant uit, hè? En stoer dat ze samen met Annette (?)( ik ken al die namen niet) in die zeepkist sprong! Maar goed, mijn interesse in het koninklijke gebeuren is nu toch wel echt tanende, dus ik ga maar weer eens wat anders doen. Ik heb al het een en ander gedaan. De laatste boodschappen, de plantjes water gegeven, de zebravinkenkooi verschoond, gestofzuigd, overal briefjes voor Jan opgehangen (hoe werkt de oven, wat eten de poezen per dag, wat moet er dagelijks met de vinkjes gebeuren)... Jahaaaa, want morgen is het zover! Dan vertrekken Mariska en ik naar Dublin. Even vier daagjes ertussen uit. Vrijdag in de namiddag komen we al weer thuis. :-/
Moet nu nog mijn koffer inpakken, nog het een en ander strijken, de tuin wil ik nog een beetje netjes maken en aanvegen (kan de kliko deze week weer geleegd worden), moet daar ook nog even een briefje voor maken bedenk ik me nu, oplaadkabeltjes voor alle apparaten die meegaan opduikelen, de verloopstekkers tevoorschijn toveren, enzovoort enzovoort. Allemaal kleine dingetjes die toch gebeuren moeten wil het hier EN daar niet in de soep lopen.

Over soep gesproken....we hadden gisteren een borrel bij (mijn oom) Hans. Samen met de rest van de familie. Jammer dat ome Nico en tante Annie ontbraken, anders was het stel broers en zussen compleet geweest. Had mooi geweest voor de foto! :-) Leuk ook om de (stief) dochters van Hans weer eens te zien. De laatste keer was waarschijnlijk zo'n beetje op Jan en Joke's trouwerij. Ook al weer 23 jaar geleden! Wat gaat de tijd toch snel! Hans had nog 'Ma's kroketjes' gemaakt. Naar een recept van mijn oma. Maar hoe het nu eigenlijk precies gemaakt moest worden... daarover waren de meningen van de onderlinge zussen en broer een tikje verdeeld. Dat kon mij niet bommen, ik vond ze gewoon lekker! Oma had het recept gewoon even moeten opschrijven! De uiensoep was ook smakelijk. Van wie was dat recept eigenlijk?? :-)

Maar de tuin roept. Nee, het zonnetje roept! Ik wens jullie een fijne koninginnedag toe!

1 opmerking:

Suzanne zei

have a super time in Dublin!!!!! x