woensdag 21 november 2012

Zeg maar DAG met je handje!....


credits:
paper....MZCora
artwork...Rolf Armstrong
mask...HJR
Wordart...Pinterest (altered)

Gisteren heb ik de SIS echo gehad bij de gynaecoloog. Alhoewel, de SIS echo bleek een GIS echo te zijn. I.p.v. water gebruikte ze gel om mijn baarmoeder te vullen. Het inbrengen van de katheter was een beetje gevoelig maar prima uittehouden. En daar kwam hij al in beeld: mijn vleesboom. Bij de vorige gewone echo bleek je maar het topje van de 'ijsberg' te kunnen zien. Hij was groter dan gedacht. Op deze echo zag je goed dat hij voor 3/4 ingegroeid zat in mijn baarmoederwand. Het verklaarde volgens haar al mijn klachten...
Het onderzoek was ten einde. Maar ja, de smurrie die erin gaat moet er ook weer uit, hè? Wat een kliederboel was het daar beneden! Urenlang! :-)
Daarna kwam het gesprek over hoe verder te handelen. De boom gedijt enorm goed op de hormonen die in de anticonceptie pil zitten. Hij zou dus groter en groter worden en de klachten zouden dus almaar verergeren. De pil zou ik dan maar moeten laten staan. En de bloedingen zou ik dan maar op moeten vangen met Cyklokapron. Dat zouden we dan een half jaar aan moeten kijken. Say what??? Neeeeee! Ik wil een afdoende oplossing! Op mijn vraag of ze de boom niet kon weghalen, zei ze dat ze het niet op de gewone manier kon doen omdat ie ingegroeid zat, maar dat dan mijn hele baarmoeder verwijderd moest worden.
'Doe dat dan'!, zei ik. 'Doe ik', zei ze, zonder tegenstribbelen! *Opluchting mijner zijds* Ze MOET gewoon eerst andere 'oplossingen' aandragen....
Helaas kan hij er niet binnenwaarts uitgehaald worden. Daar is de boom inmiddels te groot voor. Ze gaat nu mijn litteken van de keizersnede gebruiken. Mijn eierstokken laat ze zitten, die zien er netjes uit. Ze gaat ze natuurlijk nog wel even controleren als ik open lig. Maar ik heb alle vertrouwen in haar.
Als er geen spoedgevallen tussenkomen ben ik 11 januari 2013 aan de beurt. Dat wordt 6 weken flink afzien, dat weet ik best. Ik kan en mag even niks. Gelukkig kan Mariska lekker koken! Ik heb gevraagd of Jan zijn vakantiedagen NA die datum op kan nemen i.p.v. in december. Hij verwacht geen tegenstand. Hij denkt zelfs dat zijn baas er blij mee zal zijn, want het is erg druk op zijn werk. Kan hij mooi boodschappen doen, het huishouden en de kattenbakken. Ook weer opgelost! :-) Het komt goed!

3 opmerkingen:

Suzanne zei

Glad to hear that you are finally going to have a solution that permanently removes all the monthly horrors for you!!! And you have time now to ensure that everything you will need around you, i.e. things to do!!! are all in place!!!

Looking forward to seeing you next week!!!
hugs,

Suze xx

Nel zei

WAAAAAA, we gaan nog wel naar de Scratchdagen hè?
Gelukkig zijn er stoeltjes, kan je daar in ieder geval lekker zitten!

Groetjes, Nel.

Anoniem zei

Sluit me bij Nel aan! We nemen wel een extra kussentje mee....