dinsdag 19 maart 2013

Het gehakt debacle....


De laatste tijd weet je niet meer wat je eten of drinken moet, hè? Aflatoxine in je melk, paardenvlees in je lasagne.....wat moet je nou toch?
Nou, bedacht ik me...ik kan in ieder geval mijn eigen gehakt gaan draaien. Dan kan ik zelf bepalen wat ik er doorheen gooi. Een lekker stukje vlees van een rund dat op het Ierse platteland voor zich uit heeft staan koekeloeren en kalmpjes heeft staan grazen ofzo...Je weet wel, zo'n ideale koe! Het kan toch niet kloppen dat de kant en klare rundergehakt in de supermarkten zo goedkoop aangeboden kan worden? Wat zal dat voor vlees zijn? 100 % rundergehakt zal het vast niet zijn! Afschraapselen van de botjes misschien. Gemixed met wie weet wat...
Ik wilde dus een gehaktmolen! En die had de moeder van mijn zwager Nico nog liggen. En die kreeg ik te leen om uit te proberen of het wel iets voor me zou zijn. Vol goede moed had ik een lekker uitziende lap rundvlees gekocht. Ik zou gehakt gaan maken....
Het ding had ik geklemd op de rand van het aanrecht. Wiebel de wiebel. Dat ging niet goed. Hij viel om. Op de rand van de eettafel dan maar. Dat ging beter. Stukken vlees in de bovenkant en draaien maar. Leuk! Jammer dat er geen muziekje uitkwam tijdens het draaien! Mijn eerste gehaktje kwam naar buiten door de gaatjes! Wat een jolijt! Ik was als een kind zo blij! Maar toen ging het mis.... Ik maar draaien. Maar er kwam niks meer! Draaien, draaien, altijd maar draaien. Harder draaien...het ding kiepte om. Gehakt over de tafel, wat gehakt over de grond. Weer een nieuwe poging. Het vlees dat in de bovenkant zat draaide wel rond en werd vermalen, maar het gehakt kwam echt niet meer door de gaatjes naar buiten. Het werd een hele brij. Ok, ding open gemaakt, oude vlees eruit. Weer nieuw er in. Draaien, draaien. Het apparaat schoot weer van de tafel af. Ik kreeg het er warm van! En moordneigingen! Ben maar eens het internet opgedoken om te kijken wat ik fout deed. Blijkt het mes bot te zijn. Dan maar op zoek naar een nieuw mes. Ware het niet dat ik nergens een mes voor een Jupiter maat 7 ben tegengekomen! Pfffff. Bestaan er nog scharensliepen tegenwoordig??
Dus mijn droombal heb ik nog steeds niet gegeten! De rest van het vlees heb ik maar in stukken gesneden en ingevroren. Daar maak ik wel weer eens een curry of hachee van. Ook lekker!
Het had zo mooi kunnen zijn!

Geen opmerkingen: