donderdag 30 mei 2013

Even een vlekje wegwerken....

credits:
 
 papers....NBK/Gunhild Storeide/FFH
photo...Internet
mask...Cameron
 
Ik en mijn plekjes.... altijd weer een gedoe! Ik blijk een aanleg te hebben om steelwratjes te kweken. En niet alleen steelwratjes maar ook getromboseerde haemangiomen, fibroompjes en kersenwratjes. Niks ernstigs, allemaal goedaardig. Tot nog toe werden de wratjes waar ik last van had eens in de paar jaar weggebrand, weggeschraapt of weggestikstofd door de huisarts of door zijn assistente. Was nooit een probleem. Met eentje bij mijn oog had ik ooit te lang gewacht met het laten wegbranden. Die was zo groot geworden dat hij door een plastisch chirurg weggesneden moest worden. Daarbij werd er uit mijn ene bovenlid een stukje huid gesneden en werd het gat waar het wratje had gezeten ermee dichtgemaakt. Maar ja, mijn ene bovenlid had nu dus onbedoeld een ooglidcorrectie gehad, dus moest er ook een stukje huid uit mijn andere ooglid weggehaald worden zodat ik als bijkomstigheid weer als een jonge blom uit mijn ogen zou kijken. (de woorden van de chirug, hoor!) Toen liep ik dus wel gelijk een tijdje door spleetjes te kijken!
Nu groeiden er weer wat kleine wratjes op mijn ooglid. Dus hup, even ermee naar de huisarts waar ik toch moest zijn voor mijn bloeddrukmeting (150/95) in de veronderstelling dat hij gelijk aan de slag zou gaan met zijn brander! Mooi niet! Neeeej, dat zat te dicht in de buurt van mijn oog. Daar begon ie niet aan! Ja, maar... dat heeft u al eerder gedaan, hoor! Neuhhh, nee, daar moet een dermatoloog naar kijken! Nou ja, zeg! Wat kost dat wel niet?
Dus ik vanmorgen na de koorrepetitie gelijk door naar Dr. Basdew in de huidkliniek. Tien minuten binnen geweest! Hij heeft drie wratjes bij mijn ogen weggebrand, drie opkomende heamangiomen op mijn gezicht en verder nog een stuk of tien steelwratjes in mijn hals. Kleine moeite! Hij prees me nog om mijn onverschrokkenheid. Tja, ik ben wel wat gewend. Heb ook een hoge pijngrens, gelukkig.
Daarna mocht ik zelf een laagje desinfecterende verkoelende crème op de plekjes smeren. ( ben benieuwd of het hele tubetje in rekening gebracht wordt!) Ik zie er op dit ogenblik uit als een rode dalmatiër! Komt wel weer goed. :-) Ik heb met hem afgesproken dat ik eens per jaar een afspraak met hem maak voor een algehele wegbrandsessie van mijn topje tot mijn tenen. Te beginnen in Januari 2014. Daar hoef ik geen verwijzing van de huisarts voor te hebben. (even ter eigen informatie, want dat ga ik geheid vergeten!)
Ook weer gebeurd!

De schilders zijn bezig. En dat duurt maar en dat duurt maar. Een schuurveegje hier, een kwastje daar. Raampje open, raampje dicht. Een steiger aan de voorkant, een steiger aan de achterkant. Gisteren kon ik op een gegeven moment mijn eigen huis niet in of uit! Nu staat mijn huisdeur weer open. Hij IS aan het schilderen. Zou hij het ECHT afmaken?? Oh, zijn mobieltje gaat.... Ut kan weer even duren!
Nou ja, ik zet wel een muziekje op. Vandaag ga ik eens terug in de tijd: The Doors. Lekker retro. Ook wel weer eens leuk! Riders on the storm.....

Geen opmerkingen: