maandag 14 juli 2014

Een nieuwe week....


Inmiddels ben ik verjaard. 52 jaartjes zijn er verstreken sinds mijn geboorte. Ik heb het niet uitbundig gevierd. Alleen met wat familie op de (regenachtige) middag zelf. Mijn hoofd stond nog niet naar om een uitgebreide viering met boodschappen doen, hapjes maken en ballonnen op te blazen. Zeker niet als ik net terug ben van een reisje. Ik moet altijd even 'ont-Dublin-en'. Als dat woord al bestaat. ;-) Weer even tot mezelf komen.... Maar een verjaardag zonder lekkers kan ik ook weer niet over mijn hart verkrijgen. Heb dus wel een citroenkwarktaart met verse vruchten voor de familie gemaakt. En voor op het koor had ik zo'n Marokkaanse dadel/walnootkoek en Rocky Road Cake gemaakt. Ik kan dus nu wel zeggen dat het niet echt goed met mijn lijn gaat, ahum. :-)

Op dit moment heb ik een logeetje in huis. Hij kwam hier in zijn pyjamaatje, heel schattig. Wie nu denkt dat ik een klein knulletje in huis heb komt van een koude kermis thuis!
Het logeetje dat er nu is is de nieuwe laptop van mijn tante. Zij had hem in zijn hoes gehezen wat zij z'n pyjama noemde. Vond ik wel grappig. :-)  Ik was al eens een groot deel van de dag bij haar thuis geweest om hem gebruiksklaar te maken. Normaal doe je daar toch best een tijdje over om hem naar je hand te zetten. Er moest dus nog wat meer aan gebeuren.
Ik heb het afgelopen weekend 58 windows updates zitten draaien. Plus de update van 8.0 naar 8.1. Intussen kon ik mooi een was draaien en de ramen zemen. Ook moest er nog een 'eeuwigdurende' virusscanner op. (lees: getweakt) Goh, wat heb ik daarmee zitten hannessen. Terwijl ik hem al op meerdere computers heb gezet. Gelukkig heeft Alex er even een blikje opgeworpen. Toen was het zo gepiept. Wat een opluchting! Dank je, Alex!
De email werkt ook nog niet zoals ik zou willen. Blijkbaar kun je niet zomaar met je Ziggo server op de KPN server als je geen webmail gebruikt. Pfff. Op de ene manier verzond ie niet, op de andere manier kon ie niet ontvangen. Een hoop gedoe. Dat kan ik dus beter bij haar thuis doen, als ik op hun KPN kan.
Dan wordt het ook nog een toer om haar oude Pop3 emailtjes en emailadressen over te brengen naar een nieuwe IMAP. Zo te lezen moet ik ze eerst naar de microsoft Cloud uploaden, waarna ik ze met de nieuwe laptop zou moeten kunnen inlezen... Nou, ben benieuwd. Nog nooit gedaan. Fijn, hoor, die emailadressen van internetproviders. Geef mij maar lekker een gratis webemailservice! Kun je tenminste overal inlezen.
Maar goed. Het komt wel goed. Het duurt alleen even. Voor je het weet zit je er uren en uren achter.
Maar niet vandaag! Ik ga lekker even de hort op! Ik zie het zonnetje schijnen!

Geen opmerkingen: