maandag 7 juli 2014

In Dublin's fair city.....



En zo kwamen we afgelopen zaterdag alweer terug van onze trip naar Dublin. En oh, wat was het weer leuk! We hadden kamer 415, een kamer met erker, dus aan drie kanten uitzicht. (ik vraag altijd een kamer aan de voorkant van het hotel). Tja, wat was er veranderd in Dublin? Veel opbrekingen deze keer. Hoop gedril, hoop muziek, hoop herrie dus. Meer bedelaars dan de vorige keren. Nu geen zigeuners, maar gewoon jonge knullen die maar een beetje voor zich uit zitten te staren. Verder weer veel straatmuzikanten en andere streetacts. De vrouwelijke ieren houden nog steeds van neon kleuren en leggings. :-/ Er wordt veel gebruik gemaakt van Dublinbikes, huurfietsen die je overal kunt oppikken en achterlaten. Zelf moet ik er niet aan denken om in de binnenstad op mijn fietsje te zitten. Alle bussen en taxi's en auto's scheuren rakelings langs je heen. Doodeng. Verder was er nog een nieuwe ijstent bijgekomen. De ieren houden dus wel van ijs. Zodra ze maar een beetje zon zien lopen ze in topjes en korte broeken. Maar ja, als het daar 19 graden is voelt het voor hun aan alsof de mussen dood van het dak vallen. Heatwaveeeee. :-) Maar goed, het was wel fijn dat het prima weer was. En wat hebben Mariska en ik veel gelopen! Elke avond lazen we de stappenteller uit en elke keer waren we weer verbaasd! De tweede dag was onze takshondenpootjesdag: 18.704 stappen, 13.97 km waarvan 90 actieve minuten en toen hebben we 2844 calorietjes verbrand! Maar ja, die calorietjes hebben we er ook wel weer bij gegeten. Deze keer o.a. bij Madina, ons favoriete indiase restaurantje, Flanagans (komen we ook al jaren) en nu hebben we ook het aziatische buffet bij 10 Thousand World uitgeprobeerd. Dat was nog wat, zeg! Mijn vriend Sean en zijn vriendin Donna zouden die avond komen.
Kon ik eindelijk eens kennis met haar maken. We zouden met zijn viertjes om half 8 bij het buffet gaan eten. Prima. Goed afgesproken, denk je dan nog.... Half 6 een smsje: we gaan nu weg. Maar ga maar vast eten, maak je over ons maar geen zorgen, wij zijn op dieet en ik heb al kip gegeten. Zeker weten?, sms je dan terug.. Ja, zeker weten! Nou ok, dan gaan Maris en ik wel vast eten. Zitten we daar, hebben we daar al gegeten, een smsje...: Hebben ze daar ook patat en kip? Donna heeft nog niet gegeten. Of we daar konden wachten, het zou nog een half uurtje duren. Huh?? Nou, moe. Wij wachten. Weer een sms...auto is geparkeerd, maar we zijn verkeerd gelopen. Welke kant moeten we op? Pffff. Uitgelegd. Gezegd dat het tegenover de Savoy bioscoop was waar toevallig net de première van Transformers aan de gang was. Veel publiek, acteurs, tv opnames! Eindelijk hadden ze het gevonden... willen ze toch weer niet eten! Zeker weten? Ja, zeker weten! Erg vermoeiend die ieren!! Dus hebben we in de pub van het hotel wat gedronken en nieuwtjes uitgewisseld. Hij met een zwaar ierse tongval, Donna met een welshe tongval. Toen wilden ze ineens weer WEL eten. *zucht*. Dus wij weer terug naar het restaurant. Mariska had het intussen maar opgegeven, ze ging naar boven. :-) Na het eten hoorden we muziek uit een andere pub om de hoek komen. Live muziek, leuk! Wij naar binnen... Er waren net wat ierse dansers bezig. En we hebben net een plekje gevonden, had net mijn jas uitgedaan en mijn tas neergezet... word ik ineens gevraagd om op het podium te komen om mee te dansen! Jemig de pemig. Ik had eigenlijk geen moment om na te denken. Ik deed het gewoon. Gelukkig maar, want ik vond het me toch leuk!! Hoe gaaf was dat! Ik heb ervan genoten! :-)
Maar als ik er langer over na had gedacht had ik het waarschijnlijk nooit gedurfd! Na het dansen speelde er een bandje. Ook zo gezellig. We waren wel vaker naar een pub geweest, maar nooit geweten dat er zo'n leuke vlak om de hoek zat! De daaropvolgende avond ben ik samen met Mariska weer naar Murray's geweest. Deze keer zaten we OP het podium. Ook daar stonden wat tafeltjes. En ja, hoor, deze keer was Mariska aan de beurt. Hup, dansen! Ook zij vond het erg leuk. Daar heb ik wel een filmpje van! :-) (vanaf 2.31 zie je Mariska)
Ja, het waren echt hele fijne dagen! Een heerlijke winkelstad. Lekker gegeten overal. Mooi weer gehad! Fijn ook om Sean weer gezien te hebben en om te hebben bijgepraat. Het blijft een gekke ier met een hoop humor! :-)  Dublin rocks! :-) Hier is nog het filmpje:


En hier zijn de foto's:


Geen opmerkingen: