dinsdag 29 juli 2014

Kunstroute Zoetermeer, met kunst, zonder route......

'Weet je wat', dacht ik vandaag, 'laat ik nog even snel de kunstroute 'Jaarringen Zoetermeer' doen'. Ook speelde mee dat de kunstwerken nog maar drie dagen hier in Zoetermeer te bezichtigen waren. De app had ik al weken geleden gedownload, maar ik was er nog steeds niet aan toe gekomen om eens te gaan kijken. Het was dus weer op het laatste nippertje. . Het zou vandaag een mooie zomerse dag worden, met zon en zo'n 24 graden. Nou, zon heb ik niet gezien. Het was alleen maar beklemmend klef. Kan ook aan mij liggen, hoor. Ik heb het idee dat ik deze laatste weken in één grote constante opvlieger leef.
Ik had me goed voorbereid op de route. Dacht ik... ;-) De route goed bekeken via de app. Alleen was dat een wandelroute en ik wilde op de fiets. Ook stonden er geen straatnamen bij. Toch ook nog maar eens gekeken op Google maps. Printje uitgedraaid, mèt straatnamen. Flesje water mee. Fototoestel mee. Ineke op weg.
Eerst maar eens richting de Warande. Daar lagen gekleurde glazen ballen in de plomp. (Waterbollen, Marian Meerbeek) Ja, die vond ik wel mooi. Had het zonnetje maar geschenen. Had het misschien nog mooier geweest! Fotootjes genomen en terug naar mijn fiets. Waar is mijn printje voor de route naar het volgende kunstwerk? Zoeken, zoeken...Ohhhh, die ligt dus nog op tafel! Grrrrr! (zie je, Cokkie, ik heb ook zo mijn momenten!) Dan maar in het wilde weg fietsen. Ik had per slot van rekening de kaart een paar keer voor mijn neus gehad! Ik wist dat er ergens bij de J.L.van Rijweg 'iets' te zien zou moeten zijn. Nou, ik heb daar als een dolle rondjes gereden, maar ik zag niks! Nou, dan maar op zoek naar de 'blauwe mannetjes' in het Wilhelminapark. (Where The Tides Ebb And Flow, Pedro Marzorati). Oehh, die vond ik wel heel apart! :-)
Een beetje griezelig ook, op de een of andere manier. Maar wel erg mooi. Jammer, dat ze er niet voor altijd mogen staan. Diep in mijn geheugen kwam ook nog naar boven dat er ook in de Dobbeplas nog 'iets'  moest drijven. Maar ik stond aan de Dobbe en ik zag weer noppes, alleen maar plas. Ik zal wel aan de verkeerde kant hebben gestaan. Pfff. Ik begon er al een beetje genoeg van te krijgen. Een ander beeld aan de Spartastraat, (de Pelgrim, Maarten Fleuren en Kees Reijnen)
 heb ik nog wel gevonden. Maar dat vond ik 3x niks. Ik had de InstallatieSTOELEN nog willen zien. Achteraf bleek dat ze in de tuin van het Museum stonden. Daar was ik heel sukkelig nog langs gekomen ook. Dom! Zoiets moet je ook niet zonder route doen! Misschien dat ik morgenochtend of donderdag de rest nog even ga opzoeken. Dit keer MET kaart! Nu heb ik het gevoel dat het niet 'af' is.....

Geen opmerkingen: