maandag 27 oktober 2014

Flits, klap, boem, alles uit!


Dinsdagavond, laat. Buiten was het bar en boos. Wind, regen, onweer. Ik was aan het chatten met Aart in Georgia (daar was het nog 23 graden!)...ineens PATS,,, alles uit. De aardlekschakelaar was eruit geklapt. Zat ik daar in het donker. Mariska kwam naar beneden met een badeend die vanzelf, door alle elektrische lading, opgegloeid was! Creepy!

Jan kwam naar beneden met de knijpkat om de boel weer aan de praat te krijgen. Uiteindelijk hadden we weer licht. Maar het onweer bleek nog niet voorbij te zijn. Tjonge jonge, weer bliksem met nu echt een énorme klapper! We schrokken ons een hoedje. Weer alles uit! En wat bleek later: de tv en de mediaplayer stuk! Overspanningsschade! Balennnn. Maar een geluk bij een ongeluk is dat alle computers hier in huis het hebben overleefd. Nou ja, afwachten maar wat de verzekering uit gaat keren. Inmiddels heb ik al een nieuwe tv en mediaplayer uitgezocht en besteld. (vind ik leuk om te doen) Nu maar hopen dat de Ziggo Smartcard het niet OOK heeft begeven.
Beneden kijk ik nu tv op de Ipad en ook alle films en series die op de computer staan kan ik via de Ipad kijken. (mbv een handige app: Moli player HD op Alex's aanraden!) Maar ik zou blij zijn als morgen of overmorgen de nieuwe tv geleverd wordt! Het is even behelpen zo...

Inmiddels is Mariska ook weer verjaard! Ook alweer 24 geworden! Een oud besje wordt het al, hè? ;-)
Dat hebben we zaterdagmiddag gevierd, met een kamer vol visite en allerlei hapjes. Oh Oh Oh, wat was Mariska's kaas/tomatendip lekker! Als ik zo het recept eens bekijk hebben we wel weer een aantal dingen veranderd. Mozzarella zat er niet in, Gorgonzola wel. Geroosterde paprika's zaten er niet in, peppadews wel. Ach, het luistert nooit zo nauw. Als je het ene niet in huis hebt, gooi je gewoon het andere erin.
De geitenkaas/rode uien/pijnboompitjes bladerdeeg hapjes zijn ook allemaal op gegaan. Doordat ik al rode-uienchutney op voorraad heb kostte het niet veel tijd om die hapjes in elkaar te draaien. Ik zie dat de pijnboompitjes er eigenlijk niet in horen.... maar het maakt het nog lekkerder. :-)
Oei, laat m'n diëtiste het allemaal maar niet horen! Morgen maar extra mijn best doen op de Zumba! :-)

Geen opmerkingen: