zondag 12 oktober 2014

Kinderoppas....

credits hier

Mijn zus en zwager zijn de hort op (geweest) dus werd ik gevraagd of ik hun kleinkinderen-oppas-honneurs wilde waarnemen. Ja, hoor, leuk! Dus ik stond vrijdag bij school te wachten op het grut. Eerst kwam Joséphine. ' Heb je alles? vroeg ik. Oeps, ze was een tasje met Loom elastiekjes vergeten, dus zij weer naar binnen. Géneviève kwam naar buiten. 'Waar is je jas?' vroeg ik. Oeps, vergeten, dus zij weer naar binnen... Eén voor één kwamen ze weer opdraven.  'Moeten we héééélemaaaaal naar je huis lopen??' vroeg juffertje-liever-lui-dan-moe Géneviève. (Ik woon 5 minuutjes van school!). Thuis gekomen eerst maar eens thee gedronken met een zakje chips erbij. Joséphine heeft me geleerd hoe je een loomarmbandje maakt op je vingers. Géneviève speelde met de zak speelgoed die ik nog uit Mariska's kindertijd had. De zakjes chips waren al snel op. 'Mag ik nog een zakje chips?' vroeg Géneviève toen ze nog op het laatste chipje zat te knagen. ' Nee, je heb net gehad' ... 'Maar ik wil het wel, hoor!' ' Ja, dat zal best, maar toch maar niet!' 'Ja, maar ik wil het ECHT heeeel graag, hoor!', probeerde Géneviève weer. 'Alsjeblieeeeeft??' 
En dan moet je je voorstellen hoe ze je dan aankijkt met die schattige als-je-niet-oppast-dan-wind-ik-je-om-mijn-vinger oogjes van d'r! Pffff. Moeilijk om niet toe te geven. :-) Maar ik heb mijn poot stijf gehouden! 'Mag ik dan een kiebie?' Een kiebie? Wat is nu weer een kiebie?, vroeg ik me af. Oh, een kiwiiiiii..... Die groene harige dingen had ik niet in huis. Dan maar een banaan. Ook lekker, toch?!
Verder hebben ze een beetje gespeeld en 'het Zandkasteel'  gekeken. Om kwart over vijf kwam Roxanne ze ophalen. ' Mag ik nog een zakje chips voor onderweg uitzoeken?? Vooruit dan maar. Voor onderweg, hè?. Allebei graaien in de zak. En ritssss! Ik had me nog niet omgedraaid of de zakjes waren al open! Hihihi. Jaja, voor onderweg! ;-)) 

Als het goed is zit mijn moeder nu in het vliegtuig vanuit Rhodos richting huis. Ook zij was op vakantie. Afgelopen week een belletje en een  haast niet te verstaan computergesproken smsje van haar gehad. Ze hadden een mooi hotel en prachtig weer in ieder geval.  Haar zebravinkje heeft bij ons gelogeerd. Wat een schreeuwerd is dat, zeg! Hij maakt lawaai voor vier! 

Geen opmerkingen: