zondag 7 december 2014

Over schuivers en opa broeken.....


En zo is het sinterklaasfeest vrijdag ook weer voorbij gegaan. Het was een gezellig middagje/avondje. De gedichten vielen in goede aarde. Sint Jan heeft ook voor mij nog een gedicht gemaakt! Had ik niet verwacht dus de verrassing was groot. De bruinebonensoep was weer lekker. Heb nog een klein beetje ingevroren voor volgende week. Maar zo'n sinterklaasfeestje maakt je wel moe. Je wilt toch dat alles goed verloopt en bent er de hele dag eigenlijk mee bezig. En 's avonds moesten we nog naar dansles ook. Aan het begin ging het dus ook voor geen meter. Eigenlijk waren we gewoon te moe om te denken. We waren maar met twee paren. Ideale omstandigheid dus! We kregen zogezegd privé les. Bij de Weense Wals ging het een beetje mis. Ik ging een beetje te snel en vloog uit de bocht. Zo op mijn platte plaat! Jan probeerde me nog tegen te houden maar ik sleurde hem vrolijk mee! Daar lagen we dan over de vloer te dweilen: meneer en mevrouw de Bok! Hihihi. Gelukkig hebben we er beiden niks aan over gehouden. Dansen is en blijft leuk!

Gisterochtend zaten Jan en ik al vroeg in de randstadrail om naar Den Haag te gaan. Hij had een nieuwe zwarte broek nodig voor de kerst. Zijn (al jaaaaren) oude is niet meer om aan te zien. Veel te wijde pijpen en ouderwets. Nou, probeer maar eens een gewone zwarte broek te vinden. Of ze zijn flinterdun, of heel donkergrijs...dat werd nog wat. Eindelijk kwam hij met eentje het pashokje uit. Maar aan mijn gezicht zag hij al dat het de wow-factor niet had. Wat een opa broek! :-) Winkel in, winkel uit.
Uiteindelijk is hij wel geslaagd. Eerst alleen voor een broek maar uiteindelijk het bijpassende jasje er maar bij gekocht. Slimfit en modern. Want wie zegt dat het jasje dat hij thuis nog heeft wel de goede kleur zwart is? Toch? Hij stribbelde niet eens tegen. Echt, hoor: hoe ouder ie wordt, hoe meegaander, lijkt wel! :-) Daar moest ik van profiteren, je weet nooit hoe dat lang zou duren! Dus toen we bij M&S een bloomer zaten te eten opperde ik dat het misschien wel een goed idee zou zijn om gelijk even naar een nieuwe winterjas zouden kunnen kijken. Nu we er toch waren en zoooo. En anders zou het geld toch maar naar de belastingen gaan en zoooo. En grijs zou zo mooi bij zijn haar staan en zoooo. Je kent het wel. ;-) Meneer zei geen NEE, dus we hebben weer een rondje winkels gedaan. Helaas niet geslaagd. Jammer, zeg!
Toen weer met de randstadrail naar Zoetermeer. Fijn, hoor, precies in het weekend dat er gewerkt werd bij het Beatrixkwartier. Op de heenweg al steeds moeten overstappen. Op de terugweg was het helemaal een crime toen er ook nog een wisselstoring bij kwam. Pfff, lang leve het openbaar vervoer!

Geen opmerkingen: