zaterdag 30 mei 2015

Terug uit Genève....


Zo zitten ze nog in Genève en zo zijn ze alweer bijna een week thuis. Genève was leuk, alleen verschrikkelijk duur! Peperduur! En dat was wel een beetje sneu voor twee armlastige studenten. De levensstandaard in Zwitserland is stukken hoger dan hier. En dat was te merken. Ondanks dat ze op het internet hadden gezocht naar goedkope (of op zijn minst betaalbare) restaurants, bleken de restaurants toch nog behoorlijk aan de prijs. Ze hebben daarom maar één keer een broodje hamburger in een soort van fastfoodtent gegeten. (kale burger, zonder patat en drinken!, omgerekend 15 euro per stuk! Gelukkig was het wel een smakelijke.... ) Toch aan klanten geen gebrek in die tent. De eerste avond was er een zwitserse avond in het restaurant van het overigens prima hotel. Kaasfondue, met aardappels, stokbrood, soort worst etc. Ook weer erg lekker. Maar ook weer duur, maar ja. Het was wel een heel gezellige avond, compleet met muziek, en zo'n hoornspeler. De rest van de maaltijden hebben ze maar in een supermarkt gekocht. Zuinigheid met vlijt!
Verder hebben ze het Musée d'Histoire des Sciences bezocht, Le Jardin Botaniques, Le Jardin Anglais en de torens van de St.Pierre Cathedraal beklommen. Zo hadden ze een mooi uitzicht over de stad!
Helaas heeft de Jet d'Eau, die 140 meter hoge waterfontein waar de stad bekend om is, nooit zijn waterige stralen laten zien. Jammer! Ook jammer was dat het onderzoekscentrum CERN niet open was voor publiek. Nou moe, ben je een keer in Genève.... Ze zijn nog wel even wezen kijken daar op dat terrein. Was prima te doen met het openbaar vervoer, dat trouwens GRATIS is voor toeristen! Hihi, dat zouden ze hier in Nederland moeten invoeren.... Dan bestaat Nederland ineens uit bijna 17 miljoen toeristen! ;-)
Maar al met al was Genève een belevenis. En alles was prima geregeld door Srprs.me! Voor Alex was dit ook zijn eerste keer in een vliegtuig. Ook dat was hem goed bevallen. Voor herhaling vatbaar, hoorde ik al. Waar zal de volgende reis naartoe gaan??

Geen opmerkingen: