zondag 10 mei 2015

Yakimono en moederdag.....


Gisteravond zijn we naar Houten gereden om samen met Els en Antoine uit eten te gaan bij Yakimono, een Aziatisch teppanyaki- en wok restaurant. We hebben het ons weer lekker laten smaken! Beetje soep, beetje sushi, teppanyaki kip met courgettes, 2x een bordje wokspul met rijst, verse vruchten, en ijs (keuze uit 10 soorten!). Het was weer gezellig. Weer wat oude herinneringen opgehaald die Els lieten blozen, hahaha. :-P
Gelukkig hadden we voor de eerste zitting geboekt, want toen we weggingen stond er een rij wachtenden in de gang.... dat wil je niet weten! Het is toch wel een beetje een vreetschuur, hoor!

Gisterochtend heb ik mijn winterkleding verruild voor mijn zomerkleding. En omdat ik afgevallen ben heb ik maar eens al mijn zomerbroeken aangepast. Oei! Dat gaat hem niet worden. Grote konten overal in. Dat wordt weer even winkelen. (geen straf, hoor) Ik baalde er wel van dat een jurk, die ik vorig jaar in Dublin had gekocht, nog nooit had gedragen, en speciaal voor het afdansen in juni had bewaard, nu veel te groot is. Aan de andere kant zitten een aantal rokken nu beter dan in voorgaande jaren. Maar toch...onhandig is het wel.

Gistermiddag heb ik nog even ter gelegenheid van Moederdag een aardbeienkwarktaart gemaakt.
En ja, ik eet nog steeds taarten, hoor! Ik eet nog steeds lekker. Maar ik eet nog steeds bewust en op betere tijden. Dat maakt bij mij al zoveel verschil. En het mooiste is: ik ben er niet chagrijnig door! :-)

En vandaag is het dan echt moederdag! Vanmorgen heb ik al een ontbijtje van Mariska gekregen. Vaste prik. Ze komt er zelfs speciaal voor naar huis. En als kado: een prachtige blauwe, in een uiterst verfijnd met lurex ingebreid opengewerkt patroon, omslagsjaal. Van dunne zijde met alpaca wol. Daar is ze maanden mee bezig geweest! Goh, wat kan dat kind mooi breien! Lief!
Traantjes bij mama!
En vanavond maken Mariska en Alex voor het eerst van hun leven Moussaka. Hoef ik weer niet te koken! Mijn moederdag kan niet meer stuk! :-)
Vanmiddag naar mijn eigen moedertje toe, haar ook even een fijne moederdag wensen....

Geen opmerkingen: