zaterdag 17 maart 2018

Hij is er, hij is er!

Op deze ijskoude St Patrick's Day gingen we richting de dealer om onze kakelverse Opel op te halen. Oeh, spannend! Mariska en Alex waren ook benieuwd dus die gingen mee. En daar stond ie dan, gehuld in zijn outfitje van stretchmateriaal. Strak ingepakt, maar je kon zijn vormen wel zien.
Op de vraag of we hem eerst wilden onthullen of eerst de paperassen in orde wilden maken, zei Jan de paperassen en ik de onthulling. Het werd dus uiteraard de onthulling. :-) Ja, dahag, ik had al zo veel weken moeten wachten. Mijn geduld was op.
En we vonden hem mooi! En nog zo prachtig glimmend! Jammer dat dat niet lang meer zal duren.
Na een hele lange uitleg, waarvan ik de helft alweer vergeten ben, mocht hij eindelijk met ons mee naar huis. Dat is even wennen, hoor. De remmen doen het zo goed. joh. Ben ik niet gewend. De remmen doen het natuurlijk wel in de oude Opel, maar je moet ze dieper indrukken, zeg maar. Nu sta je bij het minste geringste al stil.
Jan had vanmiddag een vergadering in Den Haag maar wilde de auto nog niet meenemen. Tja, waar zou ik dan eens naartoe rijden? Mariska en Alex vroegen of ik ze dan naar hun boogschietvereniging wilde brengen. Tuurlijk joh...
Leuk om dat ook eens gezien te hebben. Dat is hun nieuwe hobby, boogschieten, (ik zeg steeds boogschutten) nu ze niet meer op dansles zitten. En wat een mooie bogen bestaan er. En wat klinken ze allemaal anders. Shhuuussshhhh. Tokkk.
Het is een rustige, gedisciplineerde sport. Geen drukke mensen. Netjes wachten tot iedereen hun pijlen hebben afgeschoten, dan allemaal rustig naar de schietschijven lopen om de pijlen op te halen en weer netjes rustig teruglopen, (niet rennen) pijlen weer in de houders, boog weer oppakken, pijl opleggen en het verhaal begon weer van voren af aan. Keurig! Er kwam veel meer bij kijken dan ik gedacht had.
Maris en Alex zijn nog beginners maar ze vinden het heel leuk. Ik denk wel dat ze ermee doorgaan.
Ik was eigenlijk van plan om tijdens het boogschieten de handleiding van de auto alvast door te nemen, maar dat is er niet van gekomen. Ach, al rijdende zal ik ook wel dingen leren.
Op de terugweg heb ik al gelijk de hellingproef met de automatische handrem uitgeprobeerd. Nou, prettig, zeg! Dat werkt. De navigatie werkt ook. Maar er is nog zoveel meer te ontdekken.
Jeetje, we maken wel een sprong vooruit kwa techniek. Ook wel eens leuk. ;-)

Geen opmerkingen: