zaterdag 21 juli 2018

Vol verwachting klopte Alex' hart...

Afgelopen donderdag, na maanden ongeduldig wachten, was het dan eindelijk zover voor Alex: hij kon zijn nieuwe (lease) auto ophalen. Altijd weer spannend. Ik mocht ook mee, dus ik moest al vroeg klaar staan.
We hebben eerst samen met de verkoper een rondje door de wijk gemaakt waarbij hij de nieuwste nieuwigheidjes demonstreerde. Adaptive cruisecontrol, waarbij de auto zelf remt. Raar om te zien.
En natuurlijk de inparkeerknop. Ik blijf me erover verbazen wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is. Maar ik hou er van. En je went er ook zo snel aan. Dan wil je ook niet anders meer. ;-)
Het is een mooie auto. Ik kan niet anders zeggen. Ik weet zeker dat Alex er zuinig op zal zijn. Hij is in ieder geval netter dan wij. Hij zal hem veeel vaker door de wasstraat rijden en zal hem veeel vaker uit zuigen.
Ik heb laatst de onze ook door de wasstraat gereden. Voor het eerst sinds jaren! Dus ik zeg dat zo tegen het wasstraat-spuit-mannetje. Zijn antwoord: Oh, kreeg je zomaar de auto van je man mee? :-)))
Wat een ouderwets vooroordeel! :-)
Ik ging trouwens ook alleen maar omdat Ed, de buurman, een paar krasjes op de voorkant wilde wegpoetsen. Kun je nagaan, zelfs de buurman is nog netter op onze auto dan wij. :-) Ach, ik zie het nog steeds als een stuk blik, hoor.
Maar goed, na afloop heeft Alex ons naar Delft gereden. Daar hebben we twee uur doorgebracht in de brillenwinkel. Maris wilde een nieuw montuurtje. Brilletje op, brilletje af. Te smal, te breed. Te kleurig, te saai. Saai kwam nog het meest voor. Zit niet lekker, zit wel lekker, maar niet leuk genoeg. Je kent het wel. Uiteindelijk toch geslaagd.
Intussen rammelde onze magen. Hup, door naar onze Delftse stamtent, Willem van Oranje. Er was nog plek op het terras. Lekker gegeten, hoewel het allemaal iets langer duurde dan normaal. Het was druk.
Daarna moest er nog gewinkeld worden! Het is niet voor niks uitverkoop, toch?
Lopen, lopen, passen, passen. Met de bus en de Randstadrail weer naar huis. Laat thuis, dus maar gelijk chinees gehaald. Ook daar was het druk!
Al met al een goed gevulde dag.

Geen opmerkingen: