maandag 5 november 2018

Over kerstdorpen en licht....

Zaterdag was ik op het verjaardagsfeestje van Lenie. En zij verzint altijd weer iets leuks. Ik ben al een keer mee geweest op een wandeling door Duivenvoorde/ de Horsten (tot op het bot nat geregend), een high tea en een wandeling door haar toenmalige nieuwe wijk (natte voeten en broekspijpen, weer door de regen), een bezoek aan het stadsmuseum en een keertje een lunch in de Driesprong. Dit keer gingen we niet, hoewel het prachtig zonnig weer was, de paden op en de lanen in, maar bleven we bij haar thuis. We gingen wat creatiefs doen: een kerstdorp op een dienblad maken.
Niet voor we natuurlijk eerst een punt Monchou taart naar binnen hadden gewerkt. Het blijft wel een verjaardag, hè? ;-)
En ook niet voor we de boel verbouwd hadden. Want ja, zeven vrouwen met zeven dienbladen, huisjes, poppetjes en andere versierselen...op een vrij kleine (maar bedrieglijk zware) eettafel...dat ging niet passen. De buitentafel werd naar binnen gehaald. Dat gaf een beetje lucht. Wat meer ruimte.
Alle spulletjes werden uitgestald. Ze had overal boodschappen gedaan. Action, Pelgrimshoeve, tuincentra en ze had zelfs een dealtje gemaakt op marktplaats. Er was sneeuw, houtjes, een blauw goedje wat gebruikt kon worden voor een vijvertje...
Een beginnetje maken is altijd het lastigste. Welk huisje kies je? Waar zet je het neer? Komt er sneeuw te liggen? Waar moeten de poppetjes? Ziet het er een beetje logisch uit?
Maar hoe langer je bezig bent, hoe meer het ergens op begint te lijken. En je ziet ook hoe leuk de andere dienbladen worden. We mogen trots zijn op onze kerstdorpjes.
Het was een heel leuke activiteit. Bedankt, Lenie!

En zondag was het nog steeds mooi weer. Dus maar eens even een flinke wandeling gemaakt door het Balij bos. Maar wat zijn sommige paden daar toch slecht. Grote gaten overal. Wordt wel eens tijd voor een nieuw asfaltlaagje. De zon stond laag en dan is het licht zo mooi, hè? Puur genieten! Ik hou van licht!

Geen opmerkingen: