vrijdag 2 augustus 2019

Naar 't Haagie...

Het hete weer hebben we ook weer achter de rug. Maar voor hoe lang?? Ik ben wel blij. Ik heb ineens weer stukken meer energie. Veel aan de wandel. Veel aan de schoonmaak. Moet ook wel want het is weer flink mis met kleine Kiwi. Aan alle kanten poppen er plekjes open aan haar pootjes en kin. Dat laat dan weer overal bloedspettertjes achter. Verder zit ze weer in een periode van hongerstaking. Mevrouw eet dan gewoon ineens niet meer. Dan denk je dat ze ziek is. Ze kijkt dan niet vrolijk naar je, maar chagrijnig. Hoe zie je dat dan, vraag je je misschien af? Nou, als ze in een goeie bui is dan staan haar mondhoeken omhoog. Is ze ontriefd, dan laat ze ze hangen en kijkt ze je 'vuil' aan. Maar sinds vandaag zijn we weer vriendjes nu ik een ander merk voer voor haar neus gezet heb. Ze smikkelt en smult weer. Ze kan er weer een aantal weekjes tegen. Ik heb inmiddels drie soorten voer in huis. Mevrouw houdt van afwisseling. Ach, zo lang ze er nog is....

Mango is weer van een heel ander kaliber. Die schept er genoegen in om gezellig na het douchen op je handdoek te komen staan zodat je haar na afloop ook even moet 'afdrogen'. Dan staat ze te draaien en te spinnen. Zo sta ik dus steeds met twee poezen tussen mijn benen. ;-P Geintje. :-)

Dinsdag hebben Mariska en ik (op haar vrije dag, oh, wacht, had ik al verteld dat ze al een heleboel maanden een andere baan heeft?? Bij deze!) een dagje Den Haag gedaan. Ze moest acuut op zoek naar een wind- en waterdicht soft shell jasje. De mijne had ik zowel aan haar als aan mijn moeder beloofd uit te lenen. Niet te weten dat ze beiden ongeveer tegelijkertijd op vakantie gaan (Mariska naar Engeland en mijn moeder met een cruise naar Noorwegen). Nou ja, Maris was toch al van plan er zelf eentje aan te schaffen, dus zodoende togen we naar Den Haag. Nou, jammer genoeg niet geslaagd. De keuze was te beperkt. Dat kan ze ook maar beter in Engeland doen. Daar zit in elk stadje wel een paar outdoor winkels. Moet lukken!
Lunchen hebben we weer bij de 'Haagsche Bluf' gedaan. Daar komen we wel vaker, maar we hebben nooit geweten dat ze er ook een buitenterras hebben. Zo, leuk, zeg! We zaten daar heerlijk. Zeker voor herhaling vatbaar. Een rustig plekje, zo midden in de binnenstad.

En nu ga ik maar eens aan het eten beginnen. Vanavond snijboontjes uit Cindy's en André's tuin. Laatst kreeg ik via Alex een 'pretpakket' vol groentetjes. Van alles wat: snijbiet, bieten, koolrabi, snijbonen, courgettes, rode uit, laurier, bramen, stengels maggi, aalbesjes. Het zag er feestelijk uit!
Ik heb van een hoop spul al een wokschotel gemaakt. Vanavond dan de snijbonen. En in het weekend ga ik waarschijnlijk van de bieten chips proberen te maken. Ik hou van groentechips. En de rode bietjes daarin vind ik het lekkerst. Dus ik ben benieuwd of het lukt. Lekker met een Griekse yoghurt dip erbij. Mjammie. Heb er nu al trek in.

Geen opmerkingen: