vrijdag 13 september 2019

Het moet niet gekker worden....

"De tuin is overdekt. Neem eventueel een plaid mee vanavond" appte het appje dat ik zaterdag van mijn jarige schoonzus kreeg. Viert ze het in de tuin?? Jemig! Dat had ik niet verwacht. Zo goed was het weer niet. Het zou zelfs gaan regenen. Oeehh. Ik was tot de tanden bewapend met warme sokken, laarzen en een donzen jasje. Het viel mee met de temperatuur. Mijn meegebrachte plaid kon in de tas blijven.
Ik heb allerlei typische hapjes gegeten. Gekarameliseerde druiven, blauwgeaderde kaas gedoopt in chocoladesaus, ik geloof nog iets van brie of camembert met karamelsaus, toastjes met stilton en port (erg lekker). Altijd wel leuk om dat soort dingen te proeven!

Maandag- en woensdagmiddag hebben we hier thuis 'geoefend' voor het Zing Je Rijk project. Tja, wat doen we nu? De erg hoge sopraan 1 partij of wagen we ons aan de veel moeilijkere sopraan 2 partij? We hebben ze beiden uitgeprobeerd en nu weten we het nog niet. We zien wel. We hebben eigenlijk meer zitten praten en snoepen dan dat we echt serieus bezig waren. Het was zelfs zo gezellig dat het maandag flink uitliep. Oeps, het was al zes uur voor de dames opstapten. Het eten had ik nog niet klaar dus ik had me bedacht dat ik wel even een chineesje kon gaan halen. Is de toko dicht! Sta ik daar voor Jan met de korte achternaam. Ach, een broodje kroket uit de oven is ook lekker, toch? Jan is niet moeilijk. Hij eet wat ik hem voorzet. Wel zo gemakkelijk.

Vandaag eten we weer eens uitgebreid Indiaas. De Balti Beef staat te pruttelen. Het ruikt hier verrukkelijk. De citroenrijst is klaar om gekookt te worden. De bloemkoolcurry is ook al bijna klaar. De raita is gemaakt. Nu dalijk nog een kwestie van de naanbroden bakken. Ik heb er nu al trek in!
Ik werd op het idee gebracht door Patricia. Zij kwam maandag met twee Indiase kookboeken aan. Die had ze gevonden bij het oud papier in haar flat. Zonde om weg te gooien, toch? Ze zijn aan mij wel besteed. De Indiase keuken is mijn favoriet.

En oh ja, ik heb het bovenaan tot de tanden bewapend zijn.... Schrik ik vannacht wakker van geweerschoten! Ta Ta Ta Ta. Ik heb er vier gehoord. (er bleek achteraf 18 maal geschoten te zijn). Wat is dit toch voor een rare wereld? Eerst geloof je je oren niet. Hoorde ik dat nou echt? Maar ja, als je dan politieauto's met sirenes hoort... Maar eens Twitter en de Alarmeringen erop nageslagen en ja, hoor.... Er was weer geschoten bij een of andere nachtclub. Was ook niet de eerste keer. Niemand gewond. Er bleken ook nog tientallen (!) mensen in het restaurant boven de club aanwezig te zijn. Huh? Om drie uur 's nachts? Aan het eten? Wat doen die daar nog??  Normale mensen slapen dan. Een rare, rare, wereld wordt het. Ik vind het drie keer niks! :-/ Maar wat kun je er aan doen.....

Geen opmerkingen: