zaterdag 5 oktober 2019

Midweekje Domburg

Leuk, een midweekje weg! Van te voren is het natuurlijk een hoop geregel en gedoe. Alles in huis hebben voor de poezen en de piet. Kattenbakken en ook nog even het vogelkooitje schoonmaken. Dan hoeven de oppassen dat niet te doen. En dan pak je de kooi en dan ligt je pietje op de bodem. Dood! Nou, ik was helemaal over mijn toeren. Had het totaal niet verwacht en ook niet aan zien komen. Kijk, zit zo'n beestje al een paar daagjes met een opgeblazen verentooi als een bolletje zieligjes op een stokje te simmen dan verwacht je zoiets wel. Maar nu dus totaal niet. Tranen met tuiten. Ik kon het gewoon niet geloven. Rauw op mijn dak! Ze mocht 14 jaar worden. R.I.P.

Maandag... Op naar Buitenhof Domburg. We hadden een huis aan het Eb en Vloed. Alleen het adres vind ik al helemaal top. Mooi park trouwens. Op loopafstand van Domburg zelf en het strand. 's Middags zijn we over de Domburgse markt gelopen en hebben we al gelijk een flinke strandwandeling gemaakt. Heerlijk! Totaal 6,1 km gelopen.

Dinsdag.... Het weer was boven verwachting, dus we zijn naar Goes gegaan. Daar waren we beiden nog nooit geweest, vandaar. Wat een gezellig stadje. Er was markt, dus dat pikten we gelijk even mee. Bij de ANWB winkel zijn we geslaagd voor een 3 in 1 jas voor Jan. Nu hij vaak op de fiets naar zijn werk gaat is het wel handig dat hij dan een wind- en waterdichte jas heeft, leek me. Nu maar hopen dat hij hem ook daadwerkelijk gaat dragen. ;-)
Tijdens de lunch begon het ineens te regenen. Was maar een buitje gelukkig. Naderhand hebben we Goes verder verkend en kwamen we bij het oh, zo schattige, stadshaventje. Allemaal pandjes van rond 1570. We waren trouwens niet de enigen daar; enorm veel Duitsers! Overal in Zeeland, ook op ons park.
Totaal 11,3 km gelopen.


Woensdag.... na een stormachtige regenachtige nacht was het 's ochtends toch opgeklaard. Het was wel een stuk kouder. Geeft niks, we gingen toch naar Veere. Toen we de auto hadden geparkeerd hoorden we ineens een hoop kabaal: een hele meute geiten begon te blèren! Misschien zongen ze Jan toe want hij was die dag jarig! Lief van hen.
Veere is ook al zo'n schattig stadje. Ik dacht dat ik er nooit geweest was, maar ik herkende toch het plein. Ik ben er ooit met een personeelsuitje van TNO geweest, in combinatie met Neeltje Jans. We hebben een wandeling over de stadswal gemaakt. Er stond behoorlijk veel wind en in de verte zagen we over het water een flinke regenbui aankomen. Hij heeft ons bereikt. Maar ook dat was maar een buitje.

Aan het einde van de dag zijn we nog even Domburg ingegaan en later hebben we nog een strandwandeling gemaakt. Het strand is er zo mooi en schoon. Prachtig licht. We hadden het geluk dat de zon bijna onderging met maar hier en daar een wolkje ervoor. De lucht werd helaas niet erg mooi rood. Alhoewel...misschien wel. Maar dat hebben we dan niet gezien omdat we weer ergens aan het eten waren... :-)
We hebben nog even naar mijn zus gezwaaid bij de live webcam van strandtent Oase. Ik weet het: het slaat nergens op, maar we vinden dat altijd leuk! :-) Even een teken van leven, zeg maar....
Totaal 11,7 km gelopen.





Donderdag.... Het zou de mooiste dag van de week worden volgens buienradar. Dus voor deze dag hadden we een wandelroute in gedachte.
Een wandeling door 'de Manteling'. Heen over het strand, gewoon omdat we daarvan houden. Door de duinen, door  het bos, Kasteel Westhove, thee met gebak, en door de duinen weer terug. Een heel afwisselende wandeling. Frisse lucht. Rust. Vogeltjes. Bessenstruiken langs het hier en daar met grijs (waarom grijs, de rest van het pad is beige) opgekalefaterde pad. De paden op, de lanen in, zeg maar. Klimmen en dalen! Puf. Maar een hele mooie wandeling. Ik raad hem aan. En het weer hield zich ook goed. Geen regen en tot vijf uur amper wind. Een mooie dag.
Totaal 11,2 km gelopen.


Vrijdag...inpakken en wegwezen. Wat is me zoal opgevallen aan Zeeland? Dat we onze brillen tig keer per dag schoon moesten maken! Wind en zee...geen goeie combinatie voor brillenglazen.
Dat er overal, ook op het park waar we verbleven, rijen rozenstruiken stonden met massa's rozenbottels. Dat zal in de zomer mooi geweest zijn, al die witte bloeiende rozen.
Die vieler Deutscher..... soms waanden we ons in Duitsland zelf.
En de totaal blanke bevolking! Ook dat viel ons gewoon op.
In fifty shades of grey reden we weer naar huis. Langs het deprimerende Botlekgebied. Daar wil je niet dood gevonden worden. Jasses. En dan kom je thuis en dan is je pietje nog steeds dood. :-/
Komt goed, Ien. Over tot de orde van dag.....

Geen opmerkingen: