dinsdag 29 oktober 2019

Van alles wat...

Ze zeggen toch wel eens dat je kleiner wordt met het verslijten der jaren? Klopt! Dat merkte ik laatst bij mezelf toen we op uitnodiging van Mariska en Alex (als verjaardagscadeau voor Jan) uit eten gingen bij de Heeren van Zoetermeer. We hadden daar zo'n hoge tafel met van die hoge stoelen eraan. Met mijn korte beentjes zat ik mezelf tegen te houden om er niet vanaf te glijden. Bij de grond kon ik sowieso allang niet meer. En iets uit je, op de grond geparkeerde, tas pakken was al helemaal onbegonnen werk. Mijn armpjes waren daarvoor ook al een halve meter te kort. Ik voelde me verheven. Het eten was er trouwens lekker. Veel te veel, dat wel.

Wat een mooie stad is Den Haag toch. Ik was er vorige week weer eens een keertje. Even winkelen en rondlopen. Croissantjes en stokbrood halen bij Michel in de Oude Molstraat. Gelijk even een rondje Hoogstraat, Plaats en Lange Vijverberg. Schoenwinkel Dungelmann bleek er niet meer te zitten. Hopla, weer eentje weg. Jammer.
Toch geniet ik altijd wel weer even van het Haagie. De panden zijn mooi. Op de Lange Vijverberg heb ik alvast even een amandelspijs croissantje gegeten. Die werd me zowat uit de hand gepikt door een paar lawaaierige zeemeeuwen. Brutale apen.

Intussen is dochterlief ook jarig geweest. Negenentwintig herfsten! Daar zijn we zaterdagochtend vlaai(en) wezen eten. Ik kon niet kiezen tussen appel/citroen en tompoucenvlaai. Dus van beiden maar een punt. Ja, toch? Hoe kun je anders een vergelijking maken? ;-)

's Middags had Enjoy een optreden in de Morgenster. Hoewel dat gewoon in Zoetermeer was hadden we daar in ons 30-jarig bestaan nog nooit gezongen. De ontvangst was allerhartelijkst. Koffie, thee, drankjes, koekjes, alles stond al klaar. En we stonden lekker ruim opgesteld. Halfrond. Ook wel zo prettig. Ik was er alleen niet helemaal met mijn hoofd bij. Ik stond zo, dat ik uitzicht had op het buitengebeuren. Zing zing... Hee, waarom komen er drie Picnic autootjes achter elkaar voorbij? Oh, er is zeker een hub in de omgeving. Dalijk even opzoeken waar dan wel? Zing zing...Oh, kijk, AH is ook aan het bezorgen. Zing zing...Verrek, stopt bus 72 hier voor de deur? Wist ik helemaal niet. Dan komt mijn moeder hier vaak langs richting Rokkeveen. Ik zal het eens aan haar vragen. Zing zing...Oh kijk, hele gezinnen zijn op visite geweest bij opoe in de flat en nemen nu afscheid. Zing zing...Kijk ze zwaaien... Ach god, triest eigenlijk. Zing zing...Nu zit opoe alsnog alleen boven. Zing Zing... Tja, zo ging dat bij mij. En ja, dan zing je wel wat woordjes verkeerd. Te veel afleiding. :-) Volgende keer beter.

En vanmorgen zat ik alweer vroeg bij de dierenarts met Kiwi. Weer een hele flinke blaasontsteking. Dat is altijd weer een beproeving voor haar. Ga er maar aan staan...doof en blind zijn en dan in een mand gestopt worden, niet weten waar je naar toe gaat. Eng. Ze is naderhand altijd dagen van slag. Maar ja, ze heeft weer een spuitje gehad, medicijnen mee voor de ontsteking, haar nageltjes zijn gelijk geknipt. Vandaag maar even verwennen met lekkere stukjes kaas. Het is wel een taaie draadnagel, onze Kiwi.
 

Geen opmerkingen: