zaterdag 7 december 2019

Sinterklaas.....

Sinterklaas... In eerste instantie hadden we niet afgesproken om sinterklaasavond te vieren. Want tja, de kleine kinderen zijn inmiddels groot. Cadeautjes kopen, gedichten maken, die tijd is voorbij. Cadeautjes....wat zou je trouwens moeten kopen? Iedereen heeft alles al. Het sinterklaasspel hebben we ook al een aantal jaar gedaan. Ook geen zin meer in. Surprises dan? Daar zou alleen IK blij van worden. De rest zit daar niet op te wachten, want geen tijd, geen zin, geen crea bea. Ja jeetje, weer een feestje dat in de soep zou lopen. En normaliter maak ik ook altijd een grote pan erwten- of bruine bonensoep voor sinterklaasdag. Vers! Met geweekte erwten of bonen. Te veel werk voor een lullig pannetje soep voor twee personen. Oh, maar soep komen eten wilden de kinderen wel. Aha, dat gaf weer perspectieven! Mijn moeder en vriend lustten ook wel soep! En mijn zus en zwager ook. Bingo! We vieren geen Sint, met ècht geen cadeautjes, maar we zouden wel gezellig met elkaar eten. Helemaal goed! Ik helemaal blij.
Ik heb bruinebonensoep gemaakt, broodjes met luie-wijven-gehakt, gevulde dadels (omdat ik daar trek in had), en ik heb twee recepten uitgeprobeerd. Eentje van Warme Winter Sangria. Zo dan, die voelde ik wel zitten, zo halverwege mijn glas. ;-) Ben natuurlijk niks gewend qua alcohol. Ik kreeg het warmer en warmer. Hij was wel lekker trouwens. Voor herhaling vatbaar! Waarschijnlijk met kerst.
Ik had als toetje nog een recept wat ik er wel lekker vond uitzien. Een toetje met speculaas, yoghurt, vanillevla, mandarijn, sinaasappelsiroop. Hmm, zag er leuker uit dan het smaakte. Was er niet weg van, dus dat recept kan weer weg. Maar al met al hebben we lekker gegeten met zijn allen.
En ja, toen kwamen er toch cadeautjes boven tafel. Jeetje, waarom nou toch? Dan voel je je zo opgelaten. Ik had zelf niets gekocht. Maar lief, hoor. Ik werd o.a. verrast met een lichtbal van iriserend glas. Voor op het randje boven het toilet waar nog meer iriserend spul staat. Staat leuk!!
Laatst werd er ook zomaar een pakje bezorgd. Huh? Wat ik bij AliExpress had besteld zou er nog lang niet moeten zijn. Het bleek een pakje uit Engeland te zijn. Van Suzanne. Er zat een (kerst)bal in in pauwenkleuren. Prachtig! Ook die heeft een permanent plaatsje gekregen in de toiletruimte. De cadeau doos waar de bal in zat was op zichzelf al zo leuk. Met een lief zelfgemaakt kaartje eraan. Die doos krijgt ook weer een tweede leven. It made my day, Suzanne, thanks!
En dan ligt er vrijdag een envelop op de mat van achternicht Loes. Met een sinterklaascadeautje erin dat 'per ongeluk' in Zaandam was bezorgd. Ook dat bracht weer een lach van oor tot oor op mijn gezicht. Bedankt, Loes! :-) Het is allemaal hartstikke lief. Het doet een mens goed.
Ik ga proberen zelf ook wat attenter te zijn op dat gebied. Mooi, dit is gelijk mijn nieuwjaarsresolutie! Waarvan akte. :-)

Geen opmerkingen: