vrijdag 27 december 2019

Hoi kerst, dag kerst...,

Het zag er naar uit dat ik dit jaar niets van kerstconcerten zou zien. Tot ik hoorde dat Patricia in haar eentje naar het kerstconcert van de Sprinter Singers zou gaan. Lenie is lid van dat koor. En op het Enjoy kerstontbijt hoorde ik van nog iemand dat ook zij mee zou zingen, niet als vast lid maar als kerstprojectlid. Van september tot en met december kan je dan kerstrepertoire instuderen en dan met twee concerten mee zingen. Lijkt me erg leuk, dus dat ben ik volgend jaar ook van plan.
Op het laatste nippertje heb ik nog een kaartje kunnen reserveren. En wat een leuk concert was het! Voor de pauze zong het koor diverse kerstnummers, samen met het Orke(r)st en soms samen met een soliste. Nella Fantasia vond ik erg mooi klinken. Na de pauze stond er ‘Little Lion, Little Lamb’ op het programma. Een cantate voor kerstmis, bestaande uit een negental, mij onbekende, nummers. Ook wel eens leuk, dat niet geijkte. Ze hebben prima gezongen en Patricia en ik hebben ervan genoten. 

En zo rolden we de kerstdagen in. De dagen ervoor had ik al besteed aan het maken van Rocky Road Cake, bladerdeegballetjes met zelfgemaakte amandelspijs, spicy nuts, peperroomsaus met champignons etc.
Eerste kerstdag kwamen de kinders en mijn moeder met haar vriend. Allemaal te laat!! Pffff. Op zo’n dag heb je best een strakke planning in je hoofd. Wanneer moet wat en hoe laat. En dan druppelen ze allemaal laat binnen. Maar goed, dat soort dingen moet ik dan loslaten, hè? Knarsetandend probeer ik dan de kerstgedachte vast te houden... :-) Ik ben gewoon veel te plannerig.....Maar ik probeer het gewoon goed te laten verlopen, weet je.
Het was trouwens wel gezellig. Ik had zo’n kletsdoosje gekocht en aan de hand van die vragen kwam er best wat los. Grappig! 
Het was een fijne tijdinvulling. Het avondmaal ging eigenlijk heel goed. Alles was gelukt. Dit jaar geen dopjes van thermometers in het vlees. Alle pommes duchess waren tegelijkertijd klaar nu ik weer twee ovens heb. De stoofpeertjes waren weer lekker. Jammer dat ze nu op zijn. Verder had ik tomaten- en kippensoep, varkenshaas, spinaziesalade à la Jamie Oliver, erwtjes en appelmoes. IJs toe met slagroom en koffieboontjes. Niks bijzonders, maar makkelijk en toch lekker.
Ik had voor bij de middag borrel spicy nuts gemaakt en die vergat ik neer te zetten. Dus in die trommel zit ik nu in te graaien.  De toastjes met Stilton met port en met ananaskaas gingen er ook goed in. 
Tweede kerstdag hebben Jan en ik de restjes opgegeten.  Het was toch een lanterfanterdag. Lekker, hoor. Even niks. Een beetje tv gekeken. De musicals ‘Oklahoma’ en ‘Guys and Dolls’ gezien. En nog veel meer muziekprogramma’s gezien. Ik wist niet dat Queen aan het toeren was met Adam Lambert als zanger! Geweldig! Verrassend. Ze geven eind mei een concert in de Ziggodome. Helaas kunnen we niet, anders hadden we zeker gegaan. 

Nu gaan we weer richting het nieuwe jaar. 2019 was een prima jaar. Stukken beter dan 2018 in ieder geval. Laten we hopen dat 2020 voor iedereen een topjaar gaat worden! In ieder geval komt er weer een uitbreiding in de familie: nicht Roxanne is weer zwanger. Nummertje vier komt er aan in de zomer! Ben benieuwd wat het gaat worden! We zullen het zien.... :-)
Voor iedereen de beste wensen alvast!

Geen opmerkingen: