zondag 1 december 2019

Lunch en theater....

Nog ter ere van haar 70'e verjaardag had Hennie ons, de Scratch club, uitgenodigd voor een lunch bij Hotel van der Valk in Nootdorp. En net als laatst zaten we weer met z’n zevenen aan de grote ronde tafel. En gek genoeg zat iedereen weer op zijn ‘eigen’ plek, net als de vorige keer. Wat zijn we toch gewoonte-mensen! Het was weer gezellig, zo met zijn allen. Aan gespreksstof geen gebrek!
We hebben het ons weer lekker laten smaken. De maaltijd werd afgerond met een toetje. Mjammie.
Bedankt, Hennie, het was weer heerlijk!

Met Mariska ben ik vrijdag naar het stadstheater geweest. We hadden kaartjes voor Peter Corry. Ik had hem ooit toevallig zien optreden bij de uitvaart van voetballer George Best in 2005. Dat werd live uitgezonden door de BBC. Ik ken heel die voetballer niet, maar ik stuitte toevallig op de uitzending. Brian Kennedy (had ik toen ook nooit van gehoord) trad ook op met 'You Raise Me Up' , een nummer dat toen ook indruk op me maakte. Inmiddels ken ik zijn muziek stukken beter. Peter Corry vertolkte tijdens de dienst 'Bring Him Home, uit Les Miserables. Erg mooi! 
Maar goed, een avondje Peter Corry dus.Wat een afwisselende avond! Er was een zes koppige band bij. Per persoon bespeelden ze verschillende instrumenten en ze zongen ook niet onverdienstelijk.
De samenstellingen waren divers. Dan weer Peter Corry met band, dan weer alleen de pianiste met zang, dan weer de violiste met zang, dan weer orkest met het meisje dat normaal de bohràn speelt maar nu diverse dansjes maakte. Leuk! Verder natuurlijk veel Ierse muziek. Blij verrast was ik met het mooie nummer ‘Falling Slowly’ uit de muziekfilm Once. Prachtige versie!
Geinig was de Ierse en tegelijkertijd Nederlandse versie van het ‘Kleine café aan de haven’ dat de hele zaal uitbundig meebrulde.
Een ander mooi nummer dat Peter zong eindigde met ‘ Silent Night’, ook weer tweetalig. Erg mooi!
Uiteraard mocht ‘Whiskey in the Jar’ en een aantal andere Ierse dijenkletsers niet ontbreken. Ja, het was een erg leuke avond.
Volgende keer weer.... :-)

Geen opmerkingen: