donderdag 15 april 2010

Lang leve de lente!



De winter heeft lang geduurd maar de lente is met een inhaalslag bezig. Alles schiet de grond uit! En kijk toch eens naar mijn Magnolia...is ze niet prachtig? En wat een geluk dat het deze hele week al droog is. Zo blijft ze ook het mooist. Geen regen, dus ook geen bruine randjes langs de bloemblaadjes.
Vanmiddag heb ik allerlei bolletjes geplant. Anemoontjes, kleine gladiooltjes, Lythris, irisjes. Die waren in de aanbieding bij het Kruidvat. Ik had ook nog een zakje met gemengde witte zomerbloemzaadjes gekocht. Ook die zijn uitgestrooid.
Hè, heerlijk om te doen! Handen uit de mouwen en planten maar!
Binnenkort maar weer eens gaan buurten in een tuincentrum. Er zijn een paar plantenbakken aan vervanging toe. Ik wil ook nog voor nieuwe kussens kijken voor in de tuinstoelen. De hangmanden moeten nog beplant worden. Kortom, er is nog zat werk aan de winkel.
Bij ons achter is naast het parkeerterrein een groenstrook. Toen we hier zo'n 15 jaar geleden kwamen wonen was het een speelplaats met een speelhuisje en een wipkip. Toen waren er nog veel kleine kindertjes die er gebruik van maakten. Maar mensen verhuisden en de kinderen werden groter... Dus dat huisje ging al snel in vlammen op en de wipkip wipte allang niet meer aangezien ie omgeknakt was. Daarna hebben ze alles weggehaald en er een stenen pingpongtafel neergezet. Nou, ook daar werd aan het begin veel gebruik van gemaakt. Tot ook daar de klad in kwam. Er hing zomers hangjeugd (niet eens uit ons eigen buurtje!) rond die de boel verruïneerden. Menig afvalbak is ontploft en uitgebrand. Ook de tafeltennistafel had al snel geen (betonnen!) net meer. Jammer toch, dat dat altijd zo moet gaan.
Inmiddels is deze ook weer weggehaald en nu staat er sinds twee dagen een alleraardigst speeltoestel met meerdere glijbanen. Ziet er leuk uit met allemaal kleurtjes. Een aanwinst...zeker nu er weer meer van dat jonge grut is komen te wonen. Als Joséphinetje wat ouder is kan ze er ook gebruik van maken!
Nou, ben benieuwd! Hoe lang zal het duren voor alles weer gesloopt is?? :-/

Geen opmerkingen: