vrijdag 15 oktober 2010

Wees lief voor je planten!


credits: paper...ABR/template...Liz/elements....CZS/CDD

Bovenstaande scrap is gemaakt met foto's die op Marnix's eerste verjaardag zijn gemaakt. Ik had ze voor het uitzoeken want neef Johan had ze op het internet geplaatst. Heel handig! Zo hoeft hij ze niet allemaal door te sturen via de email. Daar zit nou eenmaal een beperking in de grootte van de foto's aan. Nu pluk ik gewoon die foto's eraf waar ik wat aan heb. Lang leve het internet!

Vandaag kreeg ik mijn gewonnen boek(je) 'Ik en mijn Plant' binnen. Geen idee waarom, maar ik dacht dat het met een koeriersdienst gebracht zou worden. In mijn hoofd was het een heel groot plantenboek. :-) Nou, het is dus een boekJE. Paste netjes in een envelopJE die door de brievenbus plofte met een plofJE. Maar het is wel een grappig boekje. Ik blijk het verzorgende type te zijn die haar planten in de watten legt. Ik ben ook het type voor 'Diva' planten. Dat zijn bloeiende planten. Klopt ook! Ik hou daarvan! En ik heb ze nog het liefst geurend ook. (Gardenia's, Stephanotus, Jasmijn). Laatst kocht ik, een nog totaal in de knop zittende, lelie. Ik nam aan dat het een witte zou zijn.
Maar na een week begonnen de knoppen te kleuren. Oh jee, t'zou toch niet zo'n afschuwelijke oranje zijn??? Ik zou het niet over mijn hart krijgen om hem in dat geval weg te gooien, maar hij zou dan wel een plaatsje ergens achteraf hebben gekregen. En ik moet zeggen....ik heb weer tegen um staan praten. Ik heb gevraagd of tie alsjeblieft niet wilde verkleuren naar de Nederlandse wimpelkleur. Gesmeekt heb ik het um! En wat blijkt: de lieverd is geel geworden! En daar kan ik wel mee leven! Nou kun je zeggen: dat is toeval! En een deel van mij, mijn ratio, denkt dat ook. Maar dat andere deel van mij, mijn fantasie, is ervan overtuigd dat de lelie mij een plezier wilde doen! Ik ben hem eeuwig dankbaar!

Geen opmerkingen: