zondag 12 december 2010

Over bomen, melkpakken en sprookjes....



De kerstboom staat! Vraag niet hoe, maar hij staat... Ik had gisteren dus duidelijk GEEN gestroomlijnde dag! Bij het ophangen van een krans aan de spiegel sloeg ik per ongeluk de vaas met orchidee, die ik van Sylvia had gehad, van het dressoir af. Zonde!! In tig stukken. En hij was gevuld met van die doorzichtige hydraballetjes. Ken je die? Wat rollen die lekker over de vloer, hè? Dus zat ik weer op mijn knietjes om honderden van die glibberige balletjes opterapen. Pfff. Inmiddels staan ze in een andere vaas, dus het leed is geleden.
Er viel nog wel meer om tijdens het optuigen der boom. En eigenlijk moet je dan stoppen. Ik heb b.v. kettingen in de boom, i.p.v. slingers. En die kettingen... goh, wat kan dat in de knoop raken. Normaal heb ik daar geen last van maar dit jaar hadden ze onderling waarschijnlijk afgesproken om zo snel mogelijk in een kluwtje te gaan zitten zodra ik er met mijn tengels aan zou zitten. Ook al had Mariska er eentje voor me uit de war gehaald... zodra ik hem in de boom hing zat hij alweer in de knoop. Nee, geen goeie dag!
Later tijdens het boodschappen doen had ik ook nog een akkefietje. Na het afrekenen bij AH sta ik m'n boodschappen in te pakken zie ik ineens een plas witte zooi op de grond. Het pak melk lekte! Pff. Maar rechtop in een plastic tasje gezet. Blijkt er bij de kassa al een grote plas te liggen met een spoor naar mijn wagentje. En je moest eens weten hoe behulpzaam mensen dan zijn! Mevrouw, u lekt! Mevrouw, volgens mij is er wat lek. Mevrouw, weet u dat er iets lekt? JAAHAA, ik weet het!! 'k Heb al maatregelingen getroffen! Pfff.
Maar goed, het was een rommelige, breekbare, omgooiende, morsende dag.
De avond verliep beter! Jan en ik zijn weer naar het stadstheater geweest. Deze keer naar het ballet van Sneeuwwitje. Het was eigenlijk voor het eerst dat we naar een ballet gingen. Vroeger als kind ging ik elk jaar met school naar het Scapino ballet en dat vond ik toen al leuk. Ook deze keer was ik onder de indruk. T'is knap hoe ze sferen tot uitdrukking weten te brengen met gelaatsuitdrukkingen, dansen en niet te vergeten de muziek! Mooie muziek trouwens. En prachtige kostuums! Het wordt tijd voor DE balletuitvoering: het Zwanenmeer! We zijn er klaar voor. Volgende keer bestel ik daarvoor kaartjes!

Geen opmerkingen: