zondag 19 februari 2012

Musical Scratch Leiden



Een kapot Randstadrailvoertuig gooide nog bijna roet in het eten van ons zo zorgvuldig uitgeplozen vervoersplan, maar toch kwamen we zaterdagochtendvroeg op tijd aan bij de Pieterskerk waar de 24e Musical Scratch van start zou gaan. Hennie, Lenie, Nel, Patricia, Pauline, Marjan, Marianne (en twee van haar vriendinnen) en ik, waren gisteren onderdeel van 895 koorleden. Het orkest bestond uit 98 muzikanten. In de pauze werd zelfs het podium een stukje uitgebreid om te voorkomen dat de strijkers elkaar met hun strijkstokken een oog uitstoken! Martin van der Brugge, de dirigent, leidde het geheel weer in goede banen. Wat is het toch heerlijk om met zoveel mensen te zingen. Ik blijf kippenvel krijgen bij 'You'll never walk alone'. We zingen dat als koor zo mooi zacht en gedragen. Ook 'The Gods love Nubia' vind ik een erg mooi nummer!
De nieuwe nummers uit de 'Lion King' heb ik nu aangehoord met de solisten, orkest en koor, maar ze kunnen me gestolen worden. Als koor zijn ze gewoon niet leuk om te zingen. Een beetje Hmmmm'n, en bijna 80 keer hetzelfde riedeltje herhalen. Jammer!
Maar de rest van de nummers is gelukkig wel leuk. Ook de sfeer onderling. Altijd weer gezellig!
Tussen de middag zijn we bij V&D een broodje gaan eten (ze waren op de bon ;-)). Elk jaar moet je je best doen om rond lunchtijd een tafeltje te vinden, maar deze keer stond er een tafel zomaar vrij met 7 stoelen. Alsof ze op ons gewacht hadden!
's Avonds hadden we het plan opgevat om bij 'Haar gangetje' te gaan eten. (zie blog van vorig jaar). Maar toen we daar aankwamen waren ze net bezig met de zaak te sluiten. Huh?? Op de website stond/staat dat de keuken tot 20.00 uur open zou zijn! Wat een nep! Ze hadden net de sluitingstijden aangepast, maar nog niet de website. (Slordig!!) We zijn uitgeweken naar eetcafé 'Einstein', waar de meesten van ons de dagschotel hebben genomen: varkenshaasmedaillons in pepersaus, patat en salade. Was lekker. Volgend jaar maar weer ernaartoe. Maar wel eerst even reserveren voor de zekerheid! ;-) We waren keurig op tijd terug in de kerk voor het concert zou beginnen. Voor mijn moeder en Jan, haar vriend, had ik 's ochtends al eerste-rang kaartjes gereserveerd en klaar laten leggen. Ze hadden prima plaatsen. Mooi uitzicht op het koor, het orkest, de solisten en de dirigent. Ze hebben genoten. De nu (best wel) dure kaartjes (25 euro) zijn het toch wel waard geweest. De kaartjes voor de tweede rang waren 17,50 euro. Ook best pittig. En dan heb je nog kans dat je tegen een van de grote pilaren van de Pieterskerk aan zit te kijken...
Rond 22.00, aan het einde van ons concert, hebben we het dak er nog even afgeblazen met 'Jesus Christ Superstar'. Altijd een leuke afsluiter! Daarna was het dringen geblazen bij de toiletten, de jassen en de deuren naar buiten waar we met 1750 man doorheen wilden. We waren voor de tweede keer die dag Patricia weer kwijt. Weer bellen/sms'n. Ze bleek al buiten te staan. :-) Daarna weer met de trein en de randstadrail terug naar huis. In een nu wel heel uitgelaten stemming! Ik denk dat de spanning er een beetje uit kwam. Wat hebben we een gein gehad in de randstadrail! :-)
We kunnen terugkijken op een vermoeiende, gezellige, muzikale, sfeervolle dag!
Volgend jaar weer, meiden??

Bovenstaand alvast een slideshow met mijn foto's. De foto's die Patricia gemaakt heeft komen er t.z.t. nog tussen te staan. Maar dat meld ik dan nog wel wanneer dat is.

Geen opmerkingen: