zaterdag 5 mei 2012

Terug van weggeweest...


Om 9.30 zouden we afgelopen dinsdag de lucht ingaan. Mooi niet dus! I.v.m. de hevige onweersbuien rond Schiphol kon het vliegtuig uit Dublin niet landen. Hij heeft drie kwartier rondjes gevlogen en is daarna wegens brandstofgebrek uitgeweken naar Oostende om daar bij te tanken en zou daarna weer terug naar Amsterdam vliegen. Tja, dat kan even duren....9.30 werd 10.00...werd 11.00....werd 12.00....werd 12.30! Ik had via Aer Lingus al een sms gehad met de reden van vertraging en met de mededeling dat er na een half uur bonnen uitgedeeld zouden worden voor eten en drinken. (keurige service!). Dus na een half uur ging ik maar eens vragen bij de balie of het vliegtuig inmiddels al uit Oostende was opgestegen. "Ik zit hier voor de vliegtuigen uit Dublin, mevrouw": zegt de baliemedewerkster. :-)) MUTS! :-)) Ze was duidelijk nog niet op de hoogte. Ze wist wel van de voedselbonnen, maar ze hadden problemen met de printer. Later werden de bonnen alsnog uitgedeeld, dus keurig een half uur in de rij gestaan om hem in ontvangst te nemen... Daarna in de rij bij het enige vreettentje op ons stuk. Met maar liefst één medewerkster erachter die zich drie maal in de rondte heeft moeten werken. Ook daar minstens een uur in de rij gestaan. Inmiddels was het vliegtuig gearriveerd. Mariska heeft mijn plek in de rij overgenomen zodat ik nog even af kon wateren. Eindelijk was ze aan de beurt! Met de buit konden we gelijk het vliegtuig in. En met 3 uur vertraging gingen we eindelijk op weg! Heb je wel eens een warm saucijzenbroodje gegeten terwijl je met 300 km per uur voortraast over de landingsbaan??? Een HELE rare gewaarwording! :-))
In Dublin namen we de Airlink 747 richting het centrum. Die schampte in een bocht nog even een andere auto, dus de chauffeur er weer uit. Gelukkig duurde dat niet al te lang! Na het inchecken in het hotel konden onze shopdagen eindelijk beginnen!
We hebben gelopen en gelopen! En het gekke is: we hebben die 3 uur vertraging nooit meer in kunnen halen! Ik heb het idee dat het tempo stukken hoger lag dan andere keren. Maar toch kwamen we tijd te kort! Vanaf de tweede dag hadden we alletwee pijn in onze voeten en daar kwam vanaf de derde dag nog eens spierpijn in de heupjes en (bij mij) twee blaren bij! Maar goed, winkelen daar is nou eenmaal leuk! Dus we moeten niet zeuren...:-)
En we zijn goed geslaagd. Mariska heeft een leuk geel jasje, een knalturkooise broek en wat shirtjes. Ikzelf een zwarte jurk, een leuk vestje voor erover, twee paar schoenen ( jaja, o.a. weer een paar lakschoenen!)
Ik kan het niet helpen, hoor! :-) Ik heb ook nog een spijkerbroek gekocht en wat andere spulletjes/prulletjes.
Het weer heeft zich, behalve de eerste regenachtig dag, goed gehouden. 's Ochtends bewolkt en 's middags kwam de zon door.
Donderdagavond is mijn Noord-Ierse vriend Sean nog langsgekomen vanuit Banbridge. Ik ben blij dat het inmiddels stukken beter met hem gaat dan de laatste keer dat ik hem zag. Hij is op dieet en dat kun je merken. Al iets van 17 kilo kwijt! Hij voelt zich ook beter. Gelukkig maar dat hij zijn levensstijl heeft aangepast. Nu maar hopen dat hij het volhoudt!
En toen was het inmiddels alweer vrijdag...tijd om naar huis te vliegen. Jan had de auto dinsdag in Hoofddorp gestald en heeft hem daar vrijdag weer opgehaald om naar Schiphol te komen om ons op te halen. Alex is op eigen gelegenheid met de trein gegaan en stond al te wachten bij de deur waar wij uitkwamen. Jan stond voor het raam van de bagagehal naar ons uit te kijken. Komen we door de deur.... Mariska loopt naar Alex, en ik loop richting Jan. Loopt hij me dus WEER zo straal voorbij, hè!!! Hij liep richting Alex en Mariska en ik liep op een holletje achter Jan aan.....Pffffff. :-)
Maar goed, we zijn weer thuis. Alhoewel...IK ben weer thuis. Mariska is gisteren alweer gelijk bij Alex gaan logeren! Vandaag was een relaxdagje. Beetje stofzuigen, beetje uitpakken. Alsof ik nooit ben weggeweest! :-)

Geen opmerkingen: