zondag 2 december 2012

In het ziekenhuis...

Zelf lag ik gisteren in mijn pyamaatje op de bank. Hoesten, hoofdpijn, moe. Ik had al een paar dagen keelpijn en een loopneus achter de rug en voelde me gammel. De telefoon ging. Mijn moeder's vriend en buurman boven. Of ik wist dat mijn moeder weer ziek was? (Ze was ervoor al iets van anderhalve week, nee, langer zelfs, niet lekker geweest, grieperig met hoesten erbij.) Vrijdag ging het wel weer met haar, we zijn nog naar de markt geweest. Maar sinds gisteren bleek het weer mis te zijn en erger dan de vorige keer. Hij maakte zich zorgen, want hij kreeg geen contact meer met haar. Ze deed niet open en ze reageerde niet op de telefoon. Dat is wel verontrustend, ja. Ik belde haar zelf ook maar eens en gelukkig nam ze op. Het was wel een raar gesprek waar ik erg van geschrokken was. Ze was behoorlijk gedesoriƫnteerd. Dit was niet goed!
Ik heb me snel aangekleed en ben er naartoe gegaan. Jeetje, wat was ze ziek. Overgeven! Warm! De huisartsenpost gebeld. We mochten langs komen. Voetje voor voetje naar de auto. (komen er geen dokters meer langs tegenwoordig??). Bij de huisartsenpost heeft ze de boel ook nog eens flink ondergespuugd. Ze had 39 graden koorts en te weinig zuurstof in haar bloed. De arts vermoedde een longontsteking. We moesten naar de EHBO voor een longfoto en bloedonderzoek. Ze werd aangekoppeld aan een infuus met vocht en ze kreeg ondersteunende zuurstof. Daar voelde ze zich al een stukje beter door, gelukkig!
Uit de foto bleek inderdaad dat ze een longontsteking in haar rechter long had. Ze zou opgenomen worden. In ieder geval tot maandag, daarna kijken ze verder met welke medicatie ze eventueel naar huis kan.
Ik ben weer terug naar haar huis gereden om haar spulletjes te pakken. Maar waar staat/ligt alles? Zoeken, zoeken, zoeken! Ik hoop dat ik niks vergeten ben! Ik wilde de zebravink nog van voldoende voer voorzien, maar ik kon het voer NERGENS vinden! Tja, wat dan? Dan maar de hele kooi meegenomen met piet en al. Die logeert nu gezellig bij ons.
Om half 11 was ik thuis. Hoofdpijn! Moe! Honger! Jan heeft een kopje thee en wat brood voor me klaargemaakt. Daarna lekker naar bed in de hoop dat ik goed zou slapen. Mooi niet! Draaien, woelen, hoesten... Nou ja, misschien vannacht een goede nachtrust! Eerst vanmiddag maar eens op ziekenbezoek! :-)

Geen opmerkingen: