zaterdag 15 december 2012

Over jarige kindjes en een pietenverhuzing.....

Vanmorgen waren we in Maarssen, op de verjaardag van kleine Ilena. Afgelopen dinsdag is zij alweer 1 jaartje oud geworden. Ze heeft best heel wat problemen achter de rug in haar nog jonge leventje. Maar het ziet er naar uit dat  het inmiddels een stuk beter met haar gaat. Ze is zo lief! Ze keek met grote vriendelijke ogen (met enorme wimpers) naar alle aandacht die ze vandaag voor haar verjaardag kreeg en liet het zich lekker aanleunen allemaal.

Onderweg naar huis heb ik me af laten zetten in het stadshart om de bestelde pietenkooi op te gaan halen. Jan heeft intussen even fout geparkeerd om me weer met kooi en al op te wachten. ;-) Ging gelukkig goed.
Maar ja, hoe moet je die vogels verhuizen? ZIJ zitten daar helemaal niet op te wachten, op een verhuisbedrijf! Eerst de nieuwe kooi maar eens ingericht. Daarna het meeste uit de oude kooi naar de nieuwe verhuisd. Daarna de stokjes uit de oude kooi eruit gehaald. Oh jee, dat was eng!! Waar moeten we zitten?? Verrek, we KUNNEN niet zitten! Fladder, fladder, hijg, hijg! Paniek in de tent! Zodra er eentje ter aarde was gestort kon ik er een zakdoek overheen gooien en hem makkelijk pakken. Hup, het nieuwe verblijf in....
Jee, dat was zo mogelijk NOG enger! Ze bleven alletwee van schrik met een hijgende borstkas op de bodem zitten. Daarna met zijn tweetjes op het randje van hun bed. Ook weer een hele tijd. Mevrouw ging al snel op onderzoek uit. Die wilde het appartement wel even van dichterbij bekijken en/of goedkeuren. Meneer niet, die was nog zwaar beledigd dat ik de moed had gehad om hem zomaar van zijn bed te lichten. Ze zijn ook wel een beetje dom, hoor! Volgens mij kijken ze niet verder dan hun snaveltje lang is! Ze springen gewoon dezelfde afstand als altijd, maar daar zit nu geen stokje. Dan storten ze weer naar beneden. Eigenlijk best wel grappig om te zien. ;-P
Maar ze beginnen al aardig te wennen. Meneer laat inmiddels ook zijn 'Honey, I'm home' riedeltje weer horen. De rust is wedergekeerd!

En wie is er VANDAAG echt jarig????? Mijn kleine lieve achternichtje Joséphine! Zij is 4 jaar geworden!
Ze gaat binnenkort naar de 'grote' school. Weer een hele mijlpaal! Ze viert het morgen. Evenals Alex, die aanstaande dinsdag jarig is. Twee verjaardagen en een kerstconcert op 1 dag! Wie heeft dat verzonnen???
Wil de dader NU opstaan!

Geen opmerkingen: