woensdag 8 mei 2013

Ik doop u in de naam van...

 
Afgelopen zondag, heeeellll vroeg in de ochtend, waren Jan en ik al onderweg naar Nieuwegein. Daar, bij het Apostolisch Genootschap, werd achternichtje Ilena gedoopt. Dat stond vorig jaar al op het programma maar vlak ervoor werd het wurm opgenomen in het ziekenhuis. Zondag werd ze dan toch echt gedoopt. Om 9.15 zaten we al kant en klaar in de kerkzaal. 't Is altijd weer even wennen,  zo'n dienst. Er wordt heel veel in gezongen. Hou ik wel van. Ze hebben een aantal eigen koren..een gemengd koor, een mannenkoor en een kinderkoor. En alle koren kwamen aan bod. Samenzang was er ook. En dat ging in overleg met de gemeente. Iemand roept: 'doe lied nr 103 maar' en dat werd dan ingezet. Vind ik wel leuk die interactie! Daniel, een neef van Nathalie, Ilena's moeder dus, zong ook nog een nummer van Trijntje Oosterhuis. Er werd ook nog een ander kindje gedoopt en diens ouders lieten een presentatie zien met babyfoto's. Op de achtergrond klonk een nummer uit de Lion King. Met een mooie bijpassende tekst! Al met al een hele leuke, muzikale, MODERNE, doopdienst!

Gisteren had ik met mijn moeder in de stad afgesproken. Bleek ze weer helemaal niet in orde te zijn! Weer verkouden, oorpijn, draaierig, rare stem. Ze loopt de laatste tijd zo te kwakkelen! Longontsteking, bronchitus, vitamine D gebrek waardoor ze steeds door haar knie zakte...ut gaat maar door! Ze had eigenlijk helemaal niet naar de stad moeten komen, maar ja...eigenwijs, hè? (van wie zou ik dat nou hebben??). Doordat ze draaierig was zag ze er tegenop om weer met de auto naar huis te moeten rijden. Dus dat heb ik maar even gedaan. Daarna weer met de bus naar de stad om mijn eigen fiets (jaja, fietsen...in het kader van de slanke lijn) op te halen die daar nog stond.
Vanmorgen had ik haar aan de telefoon... het leek wel of ik een vreemde vent aan de lijn had! Haar stem was een aantal octaven gedaald en sloeg telkens over. En hoe langer het gesprek duurde hoe minder geluid ze nog uit haar strot kreeg. Oeh, dat zal ze niet leuk vinden!

Bovenstaande scrap is van Viënna, het dochtertje van het nichtje van mijn zwager. Wat een gulle lach! Wat een leuke foto! Ik kon het niet laten om hem even te scrappen!

Geen opmerkingen: