vrijdag 17 mei 2013

Libelle 'Zomer' week.....

Lekker warm gekleed in onze winterjassen gingen we afgelopen woensdag naar de Libelle Zomer Week. Met de trein vanaf Zoetermeer-Oost, via DenHaag Centraal,  richting Almere-Centrum. Het was vrij rustig in de trein. Waar waren al die kakelende vrouwen? We dachten toen nog dat het misschien  rustig zou zijn vanwege het weer? Het was grijs en nog een beetje miezerig... Op Almere-Centrum bleek het dus wel giga druk te zijn. Met honderden tegelijk wilden we met de gratis pendelbussen naar Almere-Strand. Gelukkig reden ze af en aan dus we hoefden niet eens zo lang te wachten. Rond 11 uur kwamen we bij de ingang aan waar we ons eerst nog door enorme zwermen muggen moesten doorworstelen. Na een plaspauze gingen we eerst maar eens koffie met een lekker gebakje erbij halen. Toen nog niet wetende dat we de HELE dag enorm veel zouden eten! Hier een stokje saté, daar wat blokjes kaas, tomaatjes, in de rij voor chipjes, nog meer kaas, in de rij voor een japans hapje, een hele taartpunt bij Multivlaai! Hier een drankje, daar een drankje. Een gratis flesje plantengroeispul, een gratis lipbalsem. Tussen de middag nog een broodje of een lekkere zak patat met mayonaise. Goh, wat hebben wij gesnaaid overal!
Ik vond het wel jammer dat dezelfde uitbaters van vorig jaar weer aanwezig waren. Zelfs op dezelfde plekken. De kettingen die ik vorig jaar gekocht had, hingen er nu ook weer. Ik heb nog wel wat nagellakjes voor Mariska gekocht en voor mezelf een leuke beige leren tas.
We wilden ons nog inschrijven voor een of andere workshop, maar helaas...ook dit jaar visten we achter het net. In de ochtend hebben we nog een optreden van Charly Luske meegemaakt en 's middags hebben we nog even staan kijken, (inmiddels met ons hoofd in de zon!), naar Xander de Buisonjé. Rond half 5 werden we toch wel een beetje moe van al dat geslenter. Met de pendelbus weer terug naar het station waar NET onze trein naar DenHaag voor onze neuzen wegreed! Niet getreurd. Om niet een half uur op een tochtig station te hoeven wachten op een volgende trein, namen we de stoptrein naar Leiden. Ook hier weer erg rustig en stil. Zaten we misschien in een stilte coupé? Wat betekende dat logo eigenlijk op het raampje? Je zou denken dat je in deze coupé juist MOEST praten! Maar waarom was de rest dan zo stil?? Was er misschien een rood kruis van het logo weggekrast? Moesten we nu wel of niet onze mond houden? We wisten het niet. Wat zijn we toch een mutsen! :-) Maar ja, we hadden het toch niet gered om niet te praten, dus we barstten al snel weer los. Later in de trein van Leiden naar DenHaag zaten Hennie en Marjan wegens plaatsgebrek in een echte stilte coupé. Wat zullen ze het moeilijk hebben gehad! :-) Nu weten we in ieder geval wat de diverse nieuwe logo's betekenen. We treinen niet zo vaak....weten wij veel!
Na afloop hebben we nog lekker Javaans gebuffet bij Selamat Datang. En met een bolle buik van het eten heb ik de rest van de avond op de bank gehangen. Helemaal uitgeput na een wel heel gezellig dagje uit met de meiden!

Geen opmerkingen: